Λίπι: Δική μου όλη η ευθύνη

Ο τεχνικός της απερχόμενης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας ισχυρίστηκε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η αδυναμία του να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες για ένα τέτοιο τουρνουά.
«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Διότι όταν μια ομάδα φτάνει σε ένα τέτοιο σημαντικό ραντεβού όπως αυτό με τρόμο στα πόδια, στο μυαλό και στην καρδιά, ανίκανη να παίξει αυτό που μπορεί, τότε σημαίνει πως ο προπονητής δεν προετοίμασε την ομάδα κατάλληλα σε κανένα επίπεδο. Υπάρχουν θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης επίσης αλλά πάνω από όλα έχει να κάνει με την ψυχολογία. Ένοιωθα πως αυτή η ομάδα μπορούσε να καταφέρει κάτι και προφανώς δεν την προετοίμασα σωστά. Περίμενα τα πάντα, αλλά όχι και μια εμφάνιση σαν κι αυτή του πρώτου μέρους.
Είμαι πολύ απογοητευμένος που τελειώνω την δεύτερη θητεία μου στον πάγκο της Ιταλίας με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα δεν το περίμενα. Δεν πίστευα πως θα κατακτούσαμε ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά όχι και να αποκλειστούμε από την πρώτη φάση», ισχυρίστηκε μετά το τέλος του ματς με τους Σλοβάκους ο Μαρτσέλο Λίπι.
sportdog.gr