Αιχμές Μπενίτεθ για Λίβερπουλ

Στενοχωρημένος με τον τρόπο που έφυγε από τη Λίβερπουλ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος άφησε αιχμές ως προς τους ιδιοκτήτες του βρετανικού συλλόγου, ενώ τόνισε ότι ο γενικός διευθυντής των «κόκκινων», Λουκ Πέρσλοου άλλαξε πολλά προς το χειρότερο. Δυσαρεστημένος από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η δίοικηση της Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο πρώην προπονητής του βρετανικού συλλόγου και πλέον τεχνικός της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι οι ιθύνοντες των «κόκκινων» δεν του συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο:
«Ήταν πολύ λυπηρό. Ήμουν σε διακοπές και ήταν ξαφνικό εκείνη τη μέρα. Αλλά έτσι το αποφάσισε ο κύριος Πέρσλοου και έτσι έγινε. Είπα στην οικογένειά μου να αφήσουν τις συζητήσεις και τα παράπονα και να προχωρήσουμε μπροστά.
Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ είναι μαχητές και έτσι έδινα και εγώ μάχη μαζί τους από την αρχή ως την τελευταία στιγμή. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος εδώ, οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί, αλλά πρέπει να τα αφήσω πίσω τώρα», είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και στην συνέχεια τόνισε εμφανώς προβληματισμένος:
«Οι άνθρωποι του συλλόγου άλλαξαν και το ίδιο συνέβη με την προσέγγισή τους σε κάποια δεδομένα για μας πράγματα. Ακόμη και η οικονομική διαχείριση έμοιαζε πολύ διαφορετική.
Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και δε βρήκαμε την απαραίτητη βοήθεια να κάνουμε το βήμα παραπάνω μετά την προπέρσινη καταπληκτική σεζόν της ομάδας που παραλίγο να μας φέρει την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ». Ο Μπενίτεθ πάντως άφησε για το τέλος το... καλύτερο, αφού συγκινημένος τόνισε ότι κάποτε θα επιστρέψει στο Άνφιλντ και θα φτάσει την Λίβερπουλ στην κορυφή:
«Για ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ. Δεν πουλάω το σπίτι μου. Κάποτε θα γυρίσουμε. Δε ξέρω πότε αλλά θα επιστρέψουμε σίγουρα μια μέρα και θα ανεβάσουμε την ομάδα στην κορυφή».
gazzetta.gr