Ρεχάγκελ: "Δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να γίνει"

Δύσκολη απόφαση χαρακτήρισε το "κόψιμο" των Τζαβέλλα και Μάκου απ' την αποστολή της Εθνικής που θα ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική για το Μουντιάλ 2010 ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο φιλικό με την Παραγουάη όσο και στην αναμέτρηση με την Νότιο Κορέα.
"Έπρεπε να αποκλείσω τους δύο παίκτες και τους απέκλεισα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση και από συναισθηματικής απόψεως. Ήταν όμως κάτι που έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε" τόνισε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος δεν θεωρεί πως το φιλικό με την Παραγουάη αποτελεί πρόβα-τζενεράλε:
"Δεν μπορεί να είναι πρόβα Μουντιάλ, διότι η Παραγουάη παίζει λατινοαμερικάνικο στιλ ποδοσφαίρου και όχι ασιατικό. Θα είναι ένα ματς, απ' όπου θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Αύριο θα δοκιμάσουμε τον Νίνη για ένα ημίχρονο. Δεν θα παίξουν οι Μόρας και Γκέκας, που κάνουν θεραπεία ενώ θα δούμε και άλλα πράγματα".
Τέλος, ο Ρεχάγκελ "μίλησε" για την προετοιμασία, αλλά και την πρώτη αντίπαλό μας στη Νότιο Αφρική: "Ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας σ' ένα πολύ καλό περιβάλλον. Από κλιματολογικής απόψεως έβρεξε λίγο παραπάνω απ' όσο περιμέναμε. Αυτό συμβαίνει όμως. Η σκέψη μας τώρα είναι στο πρώτο ματς με την Νότια Κορέα.Την είδαμε και σε DVD και από κοντά. Θα την ξαναδούμε την Πέμπτη με την Ισπανία. Είναι μία καλή ομάδα με πειθαρχία, που πρεσάρει αρκετά και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για το ματς αυτό". Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ).
Αμυντικοί: Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ).
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης).
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη).
sportdog.gr