Θα πέσουν μαχόμενοι

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΚΑΙ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ.
Πανέτοιμη είναι η Εθνική Ελλάδος για την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην Αργεντινή. Οι διεθνείς αντιμετωπίζουν στις 21:30 (ΝΕΤ) στο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκβάνε την «μπιανκοσελέστε» με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του 19ου παγκοσμίου κυπέλλου. Η ελληνική ομάδα θέλει βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να ακολουθήσει τους Λατινοαμερικάνους στη φάση των «16», ενώ παράλληλα ελπίζει σε απώλεια βαθμών της Νοτίου Κορέας, στην άλλη αναμέτρηση του δευτέρου ομίλου απέναντι στην Νιγηρία (21:00 ΝΕΤ).
Με τρεις σωματοφύλακες
Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει αποφασίσει να παρατάξει την Εθνική Ελλάδος με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και σε αυτή την αναμέτρηση. Η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ματς με τη Νιγηρία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Το 3-4-3, το οποίο θα μετατρέπεται σε 5-4-1 όταν θα αμύνονται οι διεθνείς θα είναι η αγωνιστική διάταξη της Ελλάδας. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τους Σωτήρη Κυργιάκο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποτελούν το τρίο του κέντρου της άμυνας. Ο Λουκάς Βύντρα θα αγωνιστεί στα δεξιά και ο Βασίλης Τοροσίδης στα αριστερά. Οι Κώστας Κατσουράνης και Αλέξανδρος Τζιόλης θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ, ενώ ως αριστερός μεσοεπιθετικός θα ξεκινήσει ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα αγωνιστεί ως δεξιός μεσοεπιθετικός, ενώ ο Φάνης Γκέκας θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Επιχείρηση… Μέσι
Κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πολύ πιθανό ο Καραγκούνης να συγκλείνει προς τη μεσαία γραμμή, δίπλα στους Κατσουράνη και Τζιόλη. Επίσης, ο Σαλπιγγίδης θα προσπαθήσει να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες βοήθειες στον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης. Το μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι αναμένεται να αναλάβει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με βοήθειες και αλληλοκαλύψεις και από τους υπόλοιπους διεθνείς.
Αρχικά το μηδέν
Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισοπαλία και στην συνέχεια θα γίνουν προσπάθειες για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Η προσοχή όλων θα είναι και στο Ντέρμπαν, όπου το βολικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα θα είναι νίκη της Νιγηρίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ελληνική ομάδα θα μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση ακόμα και με ισοπαλία απέναντι στους Αργεντινούς, αφού θα φτάσει τους τέσσερις βαθμούς, αφήνοντας στους τρεις τους Νιγηριανούς και τους Νοτιοκορεάτες. Βεβαίως, υπάρχει και το σενάριο να πάρει τη νίκη η Εθνική απέναντι στην Αργεντινή και να μείνει εκτός συνέχειας. Αυτό θα γίνει μόνο αν η Νότιος Κορέας επικρατήσει της Νιγηρίας και στη διαφορά τερμάτων υπερτερούν οι Ασιάτες.
Χαλαροί οι Αργεντινοί
Από την πλευρά της, η Αργεντινή θα παρουσιαστεί με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της στον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θέλει να ξεκουράσει ορισμένα βασικά στελέχη της ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στα δυο προηγούμενα ματς του ομίλου και θα αφήσει εκτός αναμέτρησης επτά ποδοσφαιριστές. Ο Γίονας Γκουτιέρες είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Χαβιέ Μασχεράνο θα προφυλαχτεί από τον Αργεντινό τεχνικό, καθώς βρίσκεται στο όριο καρτών. Η «μπιανκοσελέστε» έχει έξι βαθμούς στον όμιλο και ουσιαστικά έχει προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για να μείνει εκτός συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξουν συνδυασμοί αποτελεσμάτων και πάνω από όλα να μην σκοράρει σε πιθανή ήττα της, απέναντι στην ελληνική ομάδα. Παίκτες και τεχνική ηγεσία της Αργεντινής φαίνεται πως υπολογίζουν την Ελλάδα και δήλωναν τις προηγούμενες ημέρες απόλυτα έτοιμοι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Επικίνδυνες αλλαγές από Μαραντόνα
Σύμφωνα με τα πλάνα του «Ντιεγκίτο», η Αργεντινή θα παραταχθεί με ένα σύστημα 4-1-2-1-2 και τον Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπουρντίσο και Ντεμικέλις θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Τοαμέντι και Ροντρίγκες στα δυο άκρα της άμυνας. Ο Μπολάτι θα αγωνιστεί μπροστά από τα δυο σέντερ μπακ, με τους Βερόν και Μάξι Ροντρίγκες μπροστά του στη μεσαία γραμμή. Ο Μέσι θα ξεκινήσει πίσω από τους δυο επιθετικούς, που σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι οι Αγκουέρο και Μιλίτο.
sportdog.gr