Νέος πρόεδρος της Μπαρσελόνα ο Σάντρο Ροσέλ

Ο Σάντρο Ροσέλ είναι ο νέος πρόεδρος της Μπαρσελόνα! Ο κάποτε φίλος και συνεργάτης του απερχόμενου προέδρου του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα -αλλά τώρα… ορκισμένος εχθρός του- έλαβε το 61,35% των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση, που έγινε την Κυριακή (13/6). Ο κ. Ροσέλ ήταν αντιπρόεδρος των «μπλαουγκράνα», αλλά παραιτήθηκε το 2005 λόγω της διαμάχης του με τον Ζοάν Λαπόρτα.
Μεταξύ των άλλων τριών υποψηφίων ήταν το μεγάλο και ξεκάθαρο φαβορί, χαρακτήρα τον οποίο επιβεβαίωσε. Οι άλλοι τρεις έλαβαν: Αγκουστί Μπενεντίτο 14,09%, Μαρκ Ινγκλά 12,29%, Χάουμε Φερέρ 10,8%. Ρεκόρ προσέλευσης σημειώθηκε στην εκλογική διαδικασία, αφού από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ ψήφισαν 52.953 μέλη, το 44,62%, δηλαδή, των μελών της Μπαρσελόνα. Στις 14:28 ψήφισε ο προπονητής των Καταλανών στο μπάσκετ, Τσάβι Πασκουάλ, υπό τις επευφημίες των φιλάθλων, ενώ στις 17:29 ψήφισε ο πρώην παίκτης των «μπλαουγκράνα» και πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ.
Όλα τα βλέμματα, πάντως, ήταν στραμμένα στο τραπεζάκι 51, όπου προβλεπόταν να ασκήσει τα εκλογικά δικαιώματά του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που... άργησε λίγο, καθώς εμφανίστηκε στις 20:01, συνοδεία τεσσάρων ατόμων της ασφαλείας της Μπαρσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάντρο Ροσέλ «χάρισε» τη μεταγραφή του Ροναλντίνιο στον απερχόμενο πρόεδρο της Μπάρσα το 2003.
sport-fm.gr