Ελλάδα-Παραγουάη 0-2

Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ έπαιξαν μόλις 15 λεπτά ποδόσφαιρο και ηττήθηκαν με κατεβασμένα τα χέρια (2-0) από την Παραγουάη. Τα φιλικά προετοιμασίας για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρική ολοκληρώθηκαν για την Εθνική Ελλάδας, όχι όμως με τον τρόπο που θα ήθελε ο φίλαθλος κόσμος, η ομάδα και φυσικά ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε μια ανανεωμένη και... φρέσκια ενδεκάδα, όμως δεν είδε και πολλές διαφορές από τον αγώνα κόντρα στην Βόρεια Κορέα. Δεκαπέντε λεπτά έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο οι διεθνείς μας με τους Ασιάτες, τόσα έπαιξαν και με τους Λατινοαμερικάνους. Η διαφορά βέβαια ήταν πως η Παραγουάη είναι μια σπουδαία ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με την Βόρεια Κορέα και έτσι αντί για την ισοπαλία, αυτή την φορά οι παίκτες του Ρεχάγκελ γνώρισαν την ήττα. Με βάση την εικόνα, το 2-0 ήταν ένα καλό σκορ...
Το συμπέρασμα από το σημερινό φιλικό είναι πως η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν (ο Βύντρα έφτιαξε κάπως την εικόνα που άφησε ο Κυργιάκος), δεν δημιουργεί εύκολα φάσεις (με εξαίρεση το 15λεπτο 30'-45') και θα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει την εικόνα της, αν θέλει να μην... εκτεθεί στο Μουντιάλ, που πλησιάζει. Βέβαια, οι κακές εμφανίσεις στα φιλικά πολλές φορές δεν έχουν και πολύ σημασία, όμως το... καμπανάκι χτύπησε για δεύτερη φορά και ο Ρεχάγκελ μαζί με τους παίκτες ελπίζουμε να το άκουσαν και να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι στη Νότια Αφρική.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46' Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58' Πατσατζόγλου), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Χαριστέας), Καπετάνος (75' Σπυρόπουλος).
Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Βίγιαρ, Βερόν (74' Σαντάνα), Μορέλ (65' Κανίσα), Μπόνετ (61' Mπαρέτο), Τόρες, Ντα Σίλβα, Βέρα (61' Αλκάρας), Β. Κάσερες, Ριβέρος (79' Ορτιγίσα), Σάντα Κρους, Μπάριος (61' Μπενίτες).
sport24.gr