Αναδεικνύει πρωταθλητή το «Σάντσεθ Πιθχουάν»

Στην προτελευταία στροφή του μπαίνει σήμερα το πρωτάθλημα Ισπανίας, σε μια αγωνιστική που κατά πάσα πιθανότατα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό τίτλο. Χωρίς πολλή σκέψη, το πολύ σπουδαίο ματς είναι αυτό που γίνεται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Έχοντας παγιώσει το προβάδισμα του ενός βαθμού από την Ρεάλ τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, η Μπαρσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σεβίλλη που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μόνο αδιάφορη δεν είναι. Οι Ανδαλουσιανοί προσπέρασαν την Τετάρτη την Μαγιόρκα αλλά το προβάδισμα του ενός βαθμού δεν τους εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την τέταρτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αντόνιο Αλβάρεθ είδε τους παίκτες του να σκοράρουν πέντε φορές στο «Σαρδινέρο» αλλά θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Ναβάρο, Κάλα και Νταγκουτίνοβιτς στο μεγάλο σαββατιάτικο ματς. Οι Καταλανοί δεν έχουν καν το περιθώριο της ισοπαλίας αν θέλουν να πάρουν τον τίτλο. Θα λείψει σίγουρα ο Ινιέστα ενώ αμφίβολος είναι ο Ζεράρ Πικέ. Πάντως, η Σεβίλλη έχει ήδη «πληγώσει» μια φορά φέτος την Μπαρσελόνα, την οποία απέκλεισε στην φάση των «16» του «Κόπα ντελ Ρέι», στην πορεία της ως τον τελικό του «Καμπ Νου».
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σαφώς πιο εύκολο έργο αφού αφενός παίζει στην έδρα της και αφετέρου αντιμετωπίζει μια Αθλέτικ Μπιλμπάο που δείχνει να τα έχει παρατήσει τις τελευταίες εβδομάδες, Οι Βάσκοι έχουν μείνει δίχως νίκη στα τελευταία πέντε ματς και από εκεί που έκαναν όνειρα για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, πλέον μένουν και εκτός Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως η ομάδα του Χοακίν Καπαρός θα έχει ελπίδες για να προλάβει να μπει στην εξάδα αν καταφέρει να νικήσει για δεύτερη φορά φέτος την «βασίλισσα», επαναλαμβάνοντας ότι έκανε στο «Σαν Μαμές» στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ρονάλντο και Ιγκουαΐν όμως βρίσκονται σε εξαιρετικό ρυθμό για τους Μαδριλένους από τους οποίους θα απουσιάσουν οι Ραούλ, Λασάνα Ντιαρά ενώ αμφίβολος είναι ο Φαν ντερ Φάαρτ. Ορμπάιθ και Χάβι Μαρτίνεθ αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα της Μπιλμπάο στην άμυνα.
Για την μάχη εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ, καθοριστική σημασία για την Βιγιαρεάλ έχει το ματς στο «Μαδριγάλ» με την σίγουρη τρίτη Βαλένθια, αλλά και η αναμέτρηση της Χετάφε με την Μάλαγα στην Μαδρίτη. Η Μαγιόρκα έχει καλές πιθανότητες απέναντι στην ντεφορμέ Λα Κορούνια στην Γαλικία, στην προσπάθεια της να πάρει ξανά στην κατοχή της την τέταρτη θέση. Στον πάτο της βαθμολογίας, η Χερέθ θέλει μόνο νίκη στο εντός έδρας ματς με την Σαραγόσα με την ελπίδα πως θα έχει μαθηματικές πιθανότητες παραμονής και μετά το τέλος της προτελευταίας αγωνιστικής. Το πιο καθοριστικό παιχνίδι είναι αυτό του «Χοσέ Θορίγια» ανάμεσα σε Βαγιαδολίδ και Σανταντέρ ενώ και η Τενερίφη «καίγεται» για την νίκη, υποδεχόμενη στα Κανάρια Νησιά την Αλμερία.
sportdog.gr