Έστριψαν κέρμα για να διαλέξουν φανέλες!

Tο στρίψιμο του νομίσματος είναι διαδικασία που ακολουθείται συνήθως στην αρχή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, προκειμένου να αποφασιστεί ποια εστία θα πάρει η κάθε ομάδα, άντε και στο τέλος ενός αγώνα αν λάβουμε υπόψη ότι έτσι κρίθηκε στην Ελλάδα ο Κυπελλούχος για τη σεζόν 1968-69 (νικητής τότε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα μέσα στο "Καραϊσκάκη" κόντρα στον Ολυμπιακό).
Στη χώρα όμως που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο, στην Αγγλία, βλέπουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς πως έγινε στρίψιμο νομίσματος για να δουν ποιες εμφανίσεις θα φορέσουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Αγγλίας! Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, Τσέλσι και Πόρτσμουθ ήθελαν τόσο πολύ να φορέσουν στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" την παραδοσιακή τους μπλε εμφάνιση ώστε καμία από τις δύο να μην κάνει πίσω, και έτσι να καταφύγουν στη λύση του κέρματος για να δουν ποιος θα κρατήσει την κλασική πρώτη εμφάνιση και ποιος θα "συμβιβαστεί" με την αντίστοιχη δεύτερη (πιθανότατα άσπρη).
Νικήτρια τελικά η πρωταθλήτρια Αγγλίας του Κάρλο Αντσελότι που θα πατήσει το χορτάρι του θρυλικού "Γουέμπλεϊ" φορώντας τα μπλε, με "όλα τα λεφτά" όμως να είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τη σύσκεψη που είχαν οι αντιπρόσωποι των δύο συλλόγων στα μέσα Απριλίου. Και αυτό γιατί οι εμπλεκόμενες πλευρές προσέλαβαν μέχρι και σχολιαστή για να περιγράψει το γεγονός, με το νόμισμα αξίας δύο λιρών να αποδεικνύεται τελικά γούρικο για την ομάδα του Δυτικού Λονδίνου.
sport24.gr