Δάσκαλος εναντίον μαθητή…

ΦΑΝ ΧΑΑΛ vs ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΡΝ vs ΙΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ.-
Η μεγάλη στιγμή για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε. Μετά από δέκα μήνες και 22 ημέρες και 212 αγώνες ήρθε η στιγμή της στέψης της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου (4 τίτλοι) ή η Ίντερ Μιλάνου (2 τίτλοι) θα διαδεχθεί στον θρόνο τη Μπαρτσελόνα και θα κρατήσει στα χέρια της το πιο βαρύτιμο τρόπαιο του παγκοσμίου διασυλλογικού ποδοσφαίρου. Όλα είναι πλέον έτοιμα και το βράδυ του Σαββάτου (πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ) (21:45, ΝΕΤ) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης οι Γερμανοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους Ιταλούς, σε μία μεγάλη αναμέτρηση που έχει ως φόντο την κόντρα του Λουίς Φαν Χάαλ με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Οι δυο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά, από τη κοινή τους πορεία στη Μπαρσελόνα, τότε που ο Ολλανδός ήταν προπονητής των Καταλανών και ο Πορτογάλος εκτελούσε χρέη βοηθού. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια, με τον μαθητή να είναι έτοιμος να κερδίσει τον δάσκαλο του. Όσον αφορά τώρα στις δύο ομάδες, αυτή είναι πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Κυπέλλου πρωταθλητριών. Ωστόσο Μπάγερν και Ίντερ έχουν κοντραριστεί τέσσερις φορές σε προγενέστερες φάσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τελευταία εκείνη του Δεκέμβρη του 2006 για τους ομίλους του θεσμού, όταν και οι Βαυαροί είχαν κερδίσει με 2-0 στο Μιλάνο.
Μεγάλοι απόντες…
Με δύο σημαντικά προβλήματα θα παραταχθούν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», Μπάγερν και Ίντερ. Μεγαλύτερη απώλεια είναι σίγουρα για του Βαυαρούς αυτή του Φρανκ Ριμπερί. Ο Γάλλος τιμωρήθηκε, μάλλον δίκαια, με τρεις αγωνιστικές μετά την… δολοφονική προβολή του στο πόδι του Λισάντρο Λόπες στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού κόντρα στην Λυών στο «Ζερλάν». Από τη μεριά των «νερατζούρι» θα απουσιάσει ο Τιάγκο Μότα, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι του «Καμπ Νου» όταν και βρήκε στο πρόσωπο τον Μπούσκετς με τον Ισπανό να κερδίζει με… θεατρικό τρόπο την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του.
Άλτιντοπ ο… αντί-Ριμπερί
Ο Φρανκ Ριμπερί μαζί με τους Ρομπέν και Όλιτς ήταν αναμφισβήτητα οι τρεις παίκτες που πήραν στους ώμους τους τη Μπάγερν Μονάχου και την οδήγησαν μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί είναι αναγκασμένοι ωστόσο να παραταχθούν χωρίς τον Γάλλο «αστέρα» ο οποίος πλήρωσε την αντιαθλητική συμπεριφορά του σε βάρος του Λισάντρο Λόπες. Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να πτοεί πάντως τον Λουίς Φαν Χάαλ ο οποίος έχει στο πρόσωπο του Χαμίτ Άλτιντοπ τον αντικαταστάτη του 27χρονου χαφ. Από εκεί και πέρα, άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα της γερμανικής ομάδας δεν πρόκειται να υπάρξουν. Ο Μπουτ θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπάντστούμπερ, Ντεμιγκέλις, Φαν Μπούιτεν και Λαμ να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Σβάινσταϊγκερ και Ρόμπεν θα βρεθούν στα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τους Άλτιντοπ και Φαν Μπόμελ στον άξονα με ανασταλτικά καθήκοντα. Τέλος, ο Όλιτς με τον Μίλερ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας, σε ένα σύστημα 4-4-2.
Επίθεση με… αμυντικούς προσανατολισμούς
Η πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας της Ίντερ μόνο αίσθηση ομάδας που παίζει με αμυντικούς προσανατολισμούς, δεν προκαλεί. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δε μπορεί να υπολογίζει στον Τιάγκο Μότα που είναι τιμωρημένος, καθώς και στους αναπληρωματικούς Κόρντομπα και Σαντόν. Όσον αφορά τώρα στο αρχικό σχήμα των «νερατζούρι», ο Πορτογάλος δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι σε αυτό, δίνοντας φανέλα βασικού σε όσους έφεραν την ομάδα ως εδώ. Η ενδεκάδα της Ίντερ θα αποτελείται από τους: Ζούλιο Σέζαρ-Ζανέτι, Σάμουελ, Λούσιο, Μαϊκόν-Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ-Πάντεφ, Ετό, Μιλίτο σε ένα σύστημα 4-3-3.
sportdog.gr