Βαυαρικό πάρτι στον τελικό Κυπέλλου! (videos)

Το 15ο Κύπελλο και 8ο νταμπλ στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου ήρθε με τρόπο που δεν αφήνει την παραμικρή αμφισβήτηση… Οι φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ διέλυσαν με 4-0 την Βέρντερ Βρέμης στον μεγάλο τελικό του «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου και ετοιμάζονται για το τρεμπλ, το οποίο θα πετύχουν αν νικήσουν και την Ίντερ στο μεγάλο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου στην Μαδρίτη.
Οι Βαυαροί κυριάρχησαν και κινδύνευσαν ουσιαστικά μόνο στην φάση του 8ου λεπτού, όταν σε μια φοβερή –τριπλή- ευκαιρία Πιζάρο, Φρινγκς και Χαντ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον Βίιζε να σταματά τις δύο πρώτες προσπάθειες και τον Μπαντστούμπερ την τρίτη. Είχε προηγηθεί προσπάθεια και σουτ του Ρόμπεν το οποίο απέκρουσε με δυσκολία ο Βίιζε στο 3' ενώ στο 24’ και στο 30’ Όλιτς και Ρόμπεν σπατάλησαν νέες μεγάλες ευκαιρίες για να βάλουν σε τροχιά νίκης την Μπάγερν. Η αρχή του τέλους για την ομάδα του Τόμας Σάαφ ήρθε στο 35’, όταν ο Μερτεζάκερ σταμάτησε με το χέρι την προσπάθεια του Όλιτς να βρεθεί απέναντι στην εστία και ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ στο 35’ από τα 11 βήματα.
Στην επανάληψη, η Βέρντερ δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση από την στιγμή που ο Ίβιτσα Όλιτς έδωσε «αέρα» δύο γκολ στους Βαυαρούς, σκοράροντας στο 52’. Η Μπάγερν έπαιξε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την μεγάλη της αντίπαλο και είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλερ στο 54’. Από πάσα του Φαν Μπόμελ, ο Ριμπερί βγήκε ανενόχλητος στο τετ α τετ και έκανε το 3-0 στο 63’ και στο 76’ αποβλήθηκε ο Τόρστεν Φρινγκς για σκληρό φάουλ στον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με ωραίο πλασέ στο 83’!
sportdog.gr