Εκτός 29άδας ο Φαν Νίστελροοϊ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Μπερτ Φαν Μάρβιικ, ανακοίνωσε τους 29 της προεπιλογής για το Παγκόσμιο Κύπελλο και σε αυτούς δεν βρίσκεται ο Ρούουντ Φαν Νίστελροοϊ. Ο 33άχρονος είχε αποσυρθεί το 2008 από το διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά ήθελε να επιστρέψει, για αυτό άλλωστε πήγε από την Ρεάλ στο Αμβούργο τον Ιανουάριο, για να έχει χρόνο συμμετοχής. Ο Φαν Μάρβιικ κάλεσε συγκεκριμένα 26 παίκτες για δύο διήμερα προπονήσεων. Δεν θα πάρουν μέρος στις προπονήσεις οι Σνάιντερ, Φαν Μπόμελ και Ρόμπεν, επειδη θα παίξουν στον τελικό του Champions League, αλλά και Κλαας-Γιαν Χούντελααρ και Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ που πήραν επίσης... άδεια. Aπό την 26άδα λοιπόν που ακολουθεί θα "κοπούν" 8 παίκτες και θα προστεθούν οι Σνάιντερ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Χούντελααρ και Φαν Ντερ Φάαρτ για την τελική 23άδα του Μουντιάλ.
Αναλυτικά οι 26:
Τερματοφύλακες
Σάντερ Μπόσκερ (Τβέντε), Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ), Πίετ Φελτούιζεν (Φίτεσε), Μίχελ Φορμ (Ουτρέχτη)
Αμυντικοί
Κάλιντ Μπούλαρουζ (Στουτγκάρδη), Γιόρις Ματάισεν (Αμβούργο), Άντρε Όοϊερ (Αϊντχόφεν), Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ & Ρον Φλάαρ (Φέγενοορντ), Γκρέγκορι φαν ντερ Βίελ, Τζον Χέιτινγκα (Έβερτον)
Μέσοι
Ίμπραϊμ Άφελαϊ, Ότμαρ Μπάκαλ, Ορλάντο Ένχελααρ (Αϊντχόφεν), Φούρνον Ανίτα, Ντέμι ντε Ζέεουβ (Άγιαξ), Έντσον Μπράαφχαϊντ (Σέλτικ), Βουτ Μπράμα (Τβέντε), Νάιτζελ ντε Γιονγκ (Μάν. Σίτι), Στίιν Σάαρς & Ντέιβιντ Μέντες ντα Σίλβα (Άλκμααρ)
Επιθετικοί
Ράιαν Μπάμπελ & Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ), Έλιερο Έλια (Αμβούργο), Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ), Ζέρεμαϊν Λενς (Άλκμααρ).
sport24.gr