Ελλάδα - Β. Κορέα 2-2 (video)

Ισόπαλη 2-2 αναδείχθηκε η Εθνική Ελλάδας με την Βόρεια Κορέα στο πρώτο της φιλικό τεστ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Αλταχ της Αυστρίας και αποτέλεσε μια πρόβα γι’ αυτόν της πρεμιέρας του Mundial απέναντι στους Νοτιοκορεάτες, η γαλανόλευκη έδειξε πως θέλει ακόμη δουλειά. Είχε καλή ανάπτυξη και έδειξε δουλεμένη στις στημένες φάσεις, όμως φάνηκαν πολλά κενά στην άμυνα, με συνέπεια τα δύο γκολ που δέχθηκε, αλλά και τις πολλές ευκαιρίες που έκαναν οι βορειοκορεάτες.
Ο Οτο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική μας με 4-3-3. Για πρώτη φορά βασικός κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο Σηφάκης, με τους Βύντρα, Κυργιάκο, Μόρα και Σπυρόπουλο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Σαμαρά, Γκέκα, Σαλπιγγίδη τριπλέτα στην επίθεση. Η γαλανόλευκη μπήκε δυνατά και μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο (!) ο Σαλπιγγίδης έχασε απίστευτο τετ α τετ με τον Ρι Μιόνγκ να τον νικάει. Στο 2ο λεπτό η Εθνική άνοιξε το σκορ με τον Καραγκούνη να εκτελεί φάουλ με κομπίνα, ο Κυργιάκος έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Γκέκα, που δεν βρήκε τη μπάλα, όμως τη βρήκε ο Κατσουράνης, που από κοντά έκανε το 0-1. Οι βορειοκορεάτες προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 7' μετά από σέντρα-σουτ του Χονγκ, ο Σηφάκης βρίσκει την μπάλα με τα ακροδάχτυλά του και τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι! Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Τζιόλης τροφοδότησε τον Γκέκα, όμως ο επιθετικός της Αϊντραχτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 23'. Ο Χονγκ Γιονγκ Γιο εκτέλεσε φάουλ, ο Γιονγκ Τάε Σε έγινε αποδέκτης της μπάλας, ντρίμπλαρε τον Σαλπιγγίδη και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ. Οι βορειοκορεάτες ήταν πολύ επικίνδυνοι και στο 28' έφτασαν και δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ του Χονγκ Γιονγκ Γιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σηφάλης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ σουτ του Γιονγκ Τάε Σε. Το... κρεσέντο των τυπικά γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 33' με τον Γιονγκ Τάε Σε, να αποφέυγει τον Βύντρα και να σουτάρει, αλλά και πάλι ο Σηφάκης με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ρεχάγκελ προχώρησε σε πέντε αλλαγές προσώπων, όχι όμως και σχήματος, αφού το 4-3-3 διατηρήθηκε. Ο Τζόρβας πέρασε κάτω από τα γκολπόστ αντί του Σηφάκη, ο Σεϊταρίδης στο δεξί άκρο αντί του Βύντρα, ο Αβράαμ αντί του Κυργιάκου στο κέντρο της άμυνας και οι Χαριστέας και Καπετάνος αντί των Σαμαρά και Γκέκα στην επίθεση. Ο νεοεισελθών Χαριστέας τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι έδωσε προβάδισμα στην Εθνική μας, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο επιθετικός της Νυρεμβέργης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή αι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2. Η άπαντηση των βορειοκορεατών ήταν άμεση, αφού στο 52' έφεραν το ματς στα ίσια. Αυτός ο... δαίμονας ο Γιονγκ Τάε Σε, πέρασε τον Σπυρόπουλο και από πλάγια θέση... κεραυνοβόλησε τον Τζόρβα κάνοντας το 2-2. Στο 62' ο Ρεχάγκελ έριξε στη μάχη και τον Πατσατζόγλου ξεκουράζοντας τον Καραγκούνη, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ της Εθνικής μας. Την μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ την έχασαν οι βορειοκορεάτες στο 72' με τον Τσα Γιονγκ Χιοκ να πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Τζόρβας με εξαιρετική επέμβαση έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Καλή ευκαιρία για την γαλανόλευκη έχασε ο Τζιόλης στο 81', όμως το μακρινό σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του αντιπάλου. Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και με τον Ρεχάγκελ να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα. Επόμενη φιλικό για την Εθνική μας στις 2 Ιουνίου με την Παραγουάη.