«Άκυρο» (και) της UEFA σε Πόρτσμουθ

Καμία διάθεση να… χαριστεί στην Πόρτσμουθ δεν δείχνει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά την απόφαση της FA και της Premier League να αφήσουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τους «Πομπέις», για την επόμενη σεζόν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της, η UEFA απέκλεισε την πιθανότητα να κάνει δεκτή ενδεχόμενη προσφυγή κατά της απόφασης που θα ασκήσει ο αγγλικός σύλλογος, με στόχο την ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης.
«Οι κανονισμοί αδειοδότησης που έχουμε θέσει σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια, είναι σαφείς στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε σύλλογος που επιθυμεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις μας, θα πρέπει να έχει πάρει πρώτα άδεια από την εθνική ομοσπονδία καθώς και από την αρμόδια επιτροπή του εθνικού πρωταθλήματος της χώρας του. Στην περίπτωση της Πόρτσμουθ, η άδεια αυτή εκδίδεται από την FA και την Premier League», οι πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου της UEFA, Ρόμπερτ Φόλκνερ, ο οποίος εν συνεχεία φρόντισε να εξηγήσει: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως η Πόρτσμουθ έχει βγει εκτός της προθεσμίας που είχε ορίσει η FA και η Premier League, για να της χορηγηθεί άδεια συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».
Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Φόλκνερ ήταν απόλυτος πως η UEFA δεν σκοπεύει να έρθει σε καμία περίπτωση αντιμέτωπη με τους νόμους που έχουν θεσπίσει η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η αρμόδια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να δεχτούμε σαν ομοσπονδία, την οποιαδήποτε προσφυγή ή το απευθείας αίτημα της Πόρτσμουθ σε εμάς, για ανάκληση της ληφθείσας απόφασης. Αυτό θα ήταν ενάντια στην εθνική νομοθεσία της Αγγλίας. Ξέρουμε πως η χρονιά που τελειώνει ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη για την ομάδα, όμως έτσι έχουν οι κανονισμοί, τους οποίους θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή», κατέληξε ο εκπρόσωπος της UEFA.
sport-fm.gr