Fulham-Αμβούργο (preview)

Το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία της καλείται να δώσει η Fulham, υποδεχόμενη στο Craven Cottage το Αμβούργο, για τον επαναληπτικό του ημιτελικού του Europa League. Οι παίκτες του Hodgson ξέρουν πως μπορούν να γράψουν ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου, από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας, ύστερα από το ηλεκτροσόκ της απόλυσης του Labbadia, καλούνται να αποδείξουν πως αξίζουν να βρεθούν στο τελικό που θα διοργανωθεί στο στάδιο τους.

Fulham
Τα ψέμματα τελείωσαν. Οι πρόλογοι και οι μεγάλες κουβέντες θα μείνουν στα αποδυτήρια της ομάδας, μιας και από τη στιγμή που οι παίκτες θα πατήσουν το χορτάρι του Craven Cottage, θα έχουν 90 λεπτά για να δουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να ανταμείβονται. Βέβαια ενδεχόμενη ήττα-αποκλεισμός δεν θα σημάνει το τέλος του κόσμου για τους “Cottagers” αλλά θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για την ομάδα του Hodgson καθώς η προσπάθεια για να φτάσει εδώ ήταν τεράστια. Να θυμίσουμε άλλωστε πως η Fulham κλήθηκε να δώσει τα πρώτα της ματς στο Europa League αρκετά νωρίς, η...οδύσσεια λοιπόν φτάνει τώρα στο τέλος της και μένει να μάθουμε αν θα γραφτούν ένα ή δύο κεφάλαια σε αυτή. Πάντως ο Zamora είναι σίγουρο πως θα θελήσει να βάλει και αυτός το χεράκι του, έτσι ώστε η ομάδα του να βρεθεί στο τελικό, το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα ίσως να μην τον αφήσει όμως. Ο Hodgson σήμερα υπογράμμισε πως ο αρχικανονιέρης της ομάδας έχει καλές πιθανότητες να αγωνιστεί χωρίς όμως να είναι κάτι απόλυτα σίγουρο. Συμπληρωματικά, ο Chris Baird είναι τιμωρημένος με αποτέλεσμα ο John Pantsil να κληθεί να τον αντικαταστήσει στο δεξιό “φτερό” της άμυνας ενώ οι Stefano Okaka and Nicky Shorey δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω αγώνα.

Αμβούργο
Μία χρονιά που άρχισε με πολλά όνειρα μετατρέπεται σε εφιάλτη για τη γερμανική ομάδα. Στο πρωτάθλημα της δεν τα πάει καθόλου καλά ενώ το πιο πιθανό είναι πως θα μείνει εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης του χρόνου. Αναμφίβολα το γεγονός πως ο τελικός του φετινού Europa League, διεξάγεται στην έδρα της ομάδας, είναι εμγάλο κίνητρο για τους παίκτες της αλλά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα έχασαν το ρόλο του φαβορί. Η μεγαλύτερη απουσία για του Γερμανούς ακούει στο όνομα: Labbadia. Ο πρώην πλέον τεχνικός της ομάδας, έμεινε σχεδόν ένα χρόνο στο τιμόνι της αλλά τα τελευταία απογοητευτικά αποτελέσματα ανάγκασαν τον πρόεδρο, Hoffmann να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Ο υπηρεσιακός προπονητής, Moniz, ο οποίος και έλαβε τη θέση του Labbadia θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στο μεγάλο τελικό αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς τελικά και ο Tunay Torun τέθηκε εκτός μάχης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πάντως της κακή ψυχολογίας των παικτών του Αμβούργου είναι το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στον αγώνα με το Αννόβερο. Όταν το παιχνίδι έλαβε τέλος (0-0 το τελικό αποτέλεσμα), ο Guerrero πέταξε ένα μπουκάλι σε οπαδούς της δικής του ομάδας, αφού δεν άντεξε τις αποδοκιμασίες. Πάντως οι Γερμανοί συνεχίζουν να ποντάρουν πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του Ruud van Nistelrooy μήπως και καταφέρουν να κάνουν την...έκπληξη έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, και τσεκάρουν το εισιτήριο τους για το τελικό.

Διαιτητής
Ο τουρκικής καταγωγής, κ. Çakır θα διευθύνει την αναμέτρηση.
www.englishfootball.gr