Κι επισήμως... Calciopoli II!

Δύο ημέρες μετά τη νίκη επί της Μπαρσελόνα η Ιντερ μπλέκει σε περιπέτειες, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη έρευνας και ανακρίσεων για τις τηλεφωνικές συνομιλίες παραγόντων της. Η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που είχε γνωστοποιήσει πριν δύο εβδομάδες ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των δικηγόρων του Λουτσιάνο Μότζι, αναφέρει τα εξής. «Με τη δίκη στη Νάπολι να είναι σε εξέλιξη, η ομοσπονδία θα ζητήσει από εδώ και πέρα να πάρει στην κατοχή της και να μελετήσει όλες τις νέες αποδείξεις που κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Τις επόμενες μέρες ο εισαγγελέας Στέφανο Παλάτσι θα ζητήσει από την πρόεδρο του δικαστηρίου στη Νάπολι, Τερέζα Κασόρια, να λάβει γνώση επισήμως για τις νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και να αρχίσει την έρευνα του, όπως έκανε και το 2006».
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, σημαίνει ότι η Γιουβέντους έχει πλέον κάθε δικαίωμα να ζητήσει την αφαίρεση του Scudetto του 2006 από την Ιντερ, ενώ θα επιμείνει στο να γίνουν έρευνες μέχρι τέλους και να υπάρξουν παρόμοιες τιμωρίες με τη δική τους, για όσους κριθούν ένοχους. Σε περίπτωση που κριθούν αθώοι, ταυτόχρονα θα αθωωθεί και ο Μότζι και τότε οι Τορινέζοι θα έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν τεράστια χρηματική αποζημίωση για τη ζημιά που έπαθαν μετά από αυτό που έγινε το 2006.
Οι Ιταλοί εστιάζουν στην Ιντερ, επειδή με αφορμή τις συνομιλίες των Μάσιμο Μοράτι και Τζιάσιντο Φακέτι με τους αρχιδιαιτητές -που αποκαλύφθηκαν με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση- υπήρξε αυτή η αλλαγή σκηνικού στη Νάπολι, αλλά κι επειδή ήταν η ομάδα που ουσιαστικά ευνοήθηκε από όσα έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2006, τόσο με την απονομή ενός τίτλου στα χαρτιά, όσο και με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τη Γιούβε. Είναι δεδομένο, όμως, ότι με τις έρευνες, πλέον, δε θα έχουν... τρέξιμο μόνο οι νερατζούρι αλλά και όλες οι άλλες ομάδες που αποκαλύφθηκε τώρα ότι επίσης μιλούσαν με τους αρχιδιαιτητές.
gazzetta.gr