Ο Ανιέλι νέος πρόεδρος της Γιουβέντους

Η φημολογία περί ανάληψης της προεδρίας της Γιουβέντους από τον Αντρέα Ανιέλι επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη. Ο νέος και ο απερχόμενος πρόεδρος, Ζαν-Κλοντ Μπλαν, παρέθεσαν την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου και επιβεβαίωσαν την διαδοχή στην προεδρία των «μπιανκονέρι», μετά τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
«Είναι μία νέα αρχή. Η άφιξη του Αντρέα Ανιέλι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για μένα και τη Γιουβέντους. Αυτό είναι ένα φυσικό γεγονός, πολύ σημαντικό και ιστορικό. Ύστερα από 48 χρόνια, ένας άλλος Ανιέλι, μετά τον πατέρα του, επιστρέφει στην προεδρία της Γιουβέντους, σύμφωνα με την παράδοση και την ιστορία που ‘δένει’ τον σύλλογο με την οικογένεια. Σε μία ιδιαίτερη περίοδο, όπως η φετινή, το να δουλεύουμε μαζί με τον Αντρέα θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της ομάδας», τόνισε ο Μπλαν, ο οποίος θα αναλάβει γενικός διευθυντής.
«Για εμένα, είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα. Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλές θεωρίες για το μέλλον της ομάδας, που είχαν τον αντίκτυπό τους στην οικογένειά μου. Μετά την ανακοίνωση του Ελκαν, ήταν σωστό, από μέρους μου, να έρθω εδώ σήμερα και να μιλήσω μαζί σας. Η παρουσία μου είναι απόδειξη της ενότητας μέσα στην οικογένεια. Ο Μπλαν θα αναλάβει το πόστο του γενικού διευθυντή. Θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω σημαντικά στην ανάπτυξη του συλλόγου. Η ιστορία της οικογένειάς μου είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της ομάδας εδώ και 48 χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν πρόεδρος πενήντα χρόνια πριν, αλλά ο δεσμός με τη Γιουβέντους ήταν πάντα ολοκληρωτικός. Δεν θέλω να συγκρίνω το τώρα με το παρελθόν, αλλά να σκέφτομαι το μέλλον. Είμαι περήφανος, τώρα είναι ένας κύκλος που κλείνει», επισήμαινε, από την πλευρά του, ο μικρός Ανιέλι.