Ανησυχία στην Μ. Γιουνάιτεντ για τα οικονομικά του συλλόγου

Κέρδη ύψους 53.6 εκατομμυρίων ευρώ εμφάνισε την Δευτέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέρνοντας στην δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό της μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, οι φίλαθλοι των πρωταθλητών Αγγλίας δεν μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι καθώς αν δεν γινόταν το deal με την πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ έναντι περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ, τότε η «τρύπα» θα ήταν πολύ μεγάλη.

Επιπλέον, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προέκυψε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» αναγκάστηκαν να πληρώσουν περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2009, ποσό που αντιστοιχεί στους τόκους ενός τεράστιου δανείου που εκδόθηκε προς επιταγή τους και ανέρχεται στα 567 εκατομμύρια ευρώ! Ανακοινώθηκε επίσης αύξηση στον κύκλο εργασιών σε σχέση με πέρυσι αλλά και η μέθοδος που θα ακολουθήσει η Γιουνάιτεντ για να καλύψει τα χρέη της και αυτό θα συμβεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Όλα αυτά ακούστηκαν περίεργα στους φανς του συλλόγου που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τον Αμερικανό ιδιοκτήτη Μάλκολμ Γκλέιζερ. «Οι περισσότεροι οπαδοί έχουν ανεχτεί πολλά. Η τελευταία οικονομική δήλωση θα φανέρωνε μια σημαντική «τρύπα» αν δεν υπήρχε η πώληση του Ρονάλντο. Την ημέρα που οι Γκλέιζερ θα βάλουν πωλητήριο στον σύλλογο, να περιμένετε ένα μεγάλο πάρτι στους δρόμους του Μάντσεστερ», ανέφερε σχετικά ο Ντάνκαν Ντράσντο, πρόεδρος του «Manchester United Supporters' Trust».

Οι φίλαθλοι «θορυβούνται» ακόμα από το γεγονός πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν ξόδεψε παρά λίγα λεφτά το καλοκαίρι για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ενώ ούτε τον χειμώνα εμφανίζεται «ζεστός» για αγορές.

«Δεν ανησυχώ για την οικονομική κατάσταση. Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είμαι βέβαιος για αυτό. Οι φίλαθλοι ανησυχούν διότι με βλέπουν να μην κινούμαι στην μεταγραφική αγορά. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τους Γκλέιζερ ή τον Ντέιβιντ Γκιλ (εκτελεστικός διευθυντής). Συμβαίνει απλά επειδή δεν πρόκειται να ξοδέψω 50 εκατομμύρια λίρες για έναν επιθετικό που δεν τα αξίζει», ήταν η απάντηση του Σκωτσέζου μάνατζερ, αλλά τα αγωνιστικά και οικονομικά ζητήματα για την Γιουνάιτεντ παραμένουν…