"Θα μιλήσουμε πριν το Μουντιάλ με Ρεχάγκελ"

Για το μέλλον του Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της Εθνικής μας ομάδας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ (Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) τόνισε πως ακόμα δεν έχει συζητήσει με τον γερμανό τεχνικό, αλλά ξεκαθάρισε πως η πρώτη κουβέντα μαζί του θα γίνει πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Δεν πιστεύω στις ηλικίες, αλλά στην ψυχική διάθεση και στη συνεργασία. Αν υπάρχουν αυτά, όλα γίνονται από εκεί και πέρα. Μια σχέση είναι αμοιβαία, θεωρώ σωστότερο να μιλήσω πρώτα με τον προπονητή και μετά να προβούμε σε αποφάσεις (σ. σ. όσον αφορά την παραμονή του). Συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμα... Η πρώτη, πάντως, συνάντηση θα γίνει πριν το Μουντιάλ", τόνισε ο Πιλάβιος στον Αθήνα 9.84.

Αναφερόμενος στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, δήλωσε: "Εχω πει επανειλημμένως ότι ο στόχος καταρχήν είναι να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί και να χαρεί την παρουσία της σε αυτή τη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, αν γίνουν αυτά και προετοιμαστεί βέβαια και κατάλληλα, νομίζω ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Θα ήθελα πάντα οι εθνικές ομάδες να συμμετέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις, να παίρνουν εμπειρίες, να βλέπουν πράγματα, να βγαίνουν έξω από τη χώρα - αυτό είναι και το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα ό,τι θέλει να έρθει, ας έρθει και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να έρθει κάτι καλό".

Τέλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του, σχετικά με το κλίμα, τις αποστάσεις και τις υψομετρικές διαφορές μεταξύ των πόλεων που θα λάβουν χώρα οι αγώνες του Μουντιάλα. "Το κλίμα είναι το αντίθετο απ' ό,τι έχουμε στην Ευρώπη την περίοδο αυτή, δηλαδή επανέρχεσαι στο χειμώνα, ενώ εδώ έχει μπει ήδη το καλοκαίρι. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες, θα υπάρχουν υψομετρικές διαφορές, κάποια γήπεδα βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας, υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις και την ασφάλεια", κατέληξε.

sport.gr