Μαύρα σενάρια για Μάντσεστερ

Μαύρα είναι τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι «κόκκινοι διάβολοι» χρωστούν ένα ποσό της τάξης των 730 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, λόγω των νέων κανονισμών της UEFA.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, μπροστά στον κίνδυνο, δείχνει αποφασισμένη να πάρει ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πρώτη, δεν είναι άλλη από την πώληση του ίδιου του Ολντ Τράφορντ. Το γήπεδο της Μάντσεστερ, αναμένεται να φέρει στα ταμεία του συλλόγου περίπου 700.000.000 Ευρώ, κάτι που θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα χρέη του συλλόγου. Ακόμη και αυτή η ενέργεια πάντως δεν δίνει την απόλυτη λύση και για αυτό τον λόγο, αναμένεται να βγει άλλο ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου στο σφυρί.

Αυτό, δεν θα είναι άλλο από τον Ουέιν Ρούνεϊ, η παραχώρηση του οποίου θα φέρει τα χρήματα που χρειάζονται, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα οικονομικά του συλλόγου. Σίγουρα οι αντιδράσεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ θα είναι έντονες, ωστόσο αυτός είναι ίσως ο μόνος δρόμος για τον σύλλογο, προκειμένου να έχει δικαίωμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας χρονιάς, αλλά και για να αποκτήσει το δικαίωμα πραγματοποίησης μετεγγραφών.