Το νέο «σχολείο» της Μπάρσα

Η Μπαρσελόνα θα δαπανήσει 9 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσει μια ακαδημία με 82 αθλήματα, όπου θα μπορούν να παίρνουν μέρος μέχρι 6.000 παιδιά. Το έργο ανοικοδόμησης είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ομάδες όπως η Μπαρσελόνα... ανοίγουν τα μάτια σε ελληνικούς συλλόγους για το πως πρέπει και θα μπορούσαν να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Οι Καταλανοί στηρίζονται στο «νέο αίμα» και κοιτάζουν τις Ακαδημίες τους. Για αυτό το λόγο προετοιμάζουν την ανασυγκρότηση της ιστορικής Ακαδημίας «La masses» που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και έχει βγάλει παίκτες όπως οι: Βίκτορ Βαλντές, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Ζεράρδ Πικέ, Σέρχιο Μπούσκετς, Λιονέλ Μέσι, Πέδρο, Μπόγιαν και Ζιοβάνι ντος Σάντος.

Ο σύλλογος της Βαρκελώνης δεν μπορεί να εκσυγχρονίσει το κέντρο που έχει από το 1966 και βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός μιας νέας μονάδας που θα φιλοξενήσει περισσότερα από 6.000 παιδιά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για 82 αθλήματα. Το σύγχρονο κτίριο θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2011 και θα κοστίσει 9 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να ανοίξει και νέο γήπεδο στο οποίο θα γίνεται η εκπαίδευση νέων ταλέντων της Μπαρσελόνα.
gazzetta.gr