Μεγάλες νίκες Μπάρσα Λίβερπουλ, ξεφεύγει η Ίντερ, πάλι 1η η Μπορντό

Με γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς η Μπαρσελόνα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης στο λαμπερότερο εκ των ντέρμπι του διημέρου. Η Λίβερπουλ πήρε αυτό του Μέρσεϊσαϊντ με 2-0, ενώ η Τσέλσι πέρασε με άνεση από το "Emirates" σκορπίζοντας την Άρσεναλ με 3-0. Πρόβα τίτλου για την Ίντερ, μετά το 1-0 επί της Φιορεντίνα και την ήττα της Γιουβέντους στο Κάλιαρι. Πρώτη ήττα μετά από επτά αγώνες για την Οσέρ στη Γαλλία, οδηγός του πρωταθλήματος ξανά η Μπορντό.

Στη Premiership (14η αγ.) η Τσέλσι βρίσκεται όχι απλά σε θέση ισχύος, αλλά είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό για την κατάκτηση του τίτλου, μετά το εντυπωσιακό 3-0 στην έδρα της Άρσεναλ, με δύο γκολ του Ντρογκμπά. Η Λίβερπουλ βρήκε την κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει στις νίκες, αφού πέρασε με 2-0 από την έδρα της Έβερτον, παίρνοντας το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με άνεση από το "Φράτον Παρκ" με τον Ρούνεϊ να πετυχαίνει χατ-τρικ, στο ντεμπούτο του Γκραντ στον πάγκο των "pompeys". Το 4ο γκολ ήταν έργο Ράιαν Γκιγκς, με τον Ουαλό να συμπληρώνει 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Έβδομη συνεχόμενη ισοπαλία για τη Μάντσεστερ Σίτι, οκτώ γκολ στον αγώνα της Γουέστ Χαμ με την Μπέρνλι. Ισοπαλία για Άστον Βίλα και Τότεναμ στο "Βίλα Παρκ".

Στη Serie A (14η αγ.) η Ίντερ έχει την ευκαιρία να τελειώσει από τώρα το πρωτάθλημα, αφού μετά τα παιχνίδια της Κυριακής βρίσκεται στο +8 από τη Γιουβέντους. Οι πρωταθλητές νίκησαν τη Φιορεντίνα με πέναλτι του Μιλίτο, την ώρα που η "Κυρία" έπεσε...θύμα της εκπληκτικής Κάλιαρι των Νενέ, Μάτρι. Πέρασε δεύτερη η Μίλαν, με τον Χούντελααρ να σκοράρει δύο φορές στις καθυστερήσεις του εκτός έδρας αγώνα με την Κατάνια. Πριν το μεταξύ τους ντέρμπι Ρόμα και Λάτσιο δεν έζησαν ίδιες στιγμές. Οι "τζιαλορόσι" ανέτρεψαν το σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αταλάντα και έφθασαν τις έξι νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ οι "λατσιάλι" έμειναν στο εντός έδρας 0-0 με την Μπολόνια. Το Σαββάτο Τζένοα θριάμβευσε στο ντέρμπι με τη Σαμπντόρια, με τον Παπασταθόπουλο να παίζει για 45' και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Επέστρεψε στις νίκες η Ουντινέζε.

Στη Primera Division (12η αγ.) η Μπαρσελόνα επέστρεψε στο πλατύσκαλο της βαθμολογίας. Το πρώτο "el clasico" της χρονιάς αποφασίστηκε από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αφού ο Σουηδός χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να κερδίσει την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης και να επαναφέρει τους πρωταθλητές σε θέση οδηγού. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, έπαιξε και έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ρονάλντο. Τιμωρία από το πέναλτι για Βιγιαρεάλ και Βαλένθια, από Χιχόν και Μαγιόρκα αντίστοιχα. Ανεβηκε 4η η Λα Κορούνια. Παρά τα δύο γκολ του Φαμπιάνο η Σεβίλη στραβοπάτησε κόντρα στην ουραγό Μάλαγα. Δεύτερη νίκη για την Ατλέτικο Μαδρίτης, με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Εσπανιόλ.

Στη Ligue 1 (14η αγ.) το σερί των επτά συνεχόμενων νικών της Οσέρ σταμάτησε στο Παρίσι με την Παρί να την κερδίζει 1-0. Μαρσέιγ και Λοριάν είχαν τη δυνατότητα να πατήσουν στο πλατύσκαλο της βαθμολογίας....αλλά το φοβήθηκαν. Η Μπορντό όμως δε λάθεψε την Κυριακή, με ένα εύκολο απόγευμα στην έδρα της Νανσί. Χωρίς να ασχοληθεί και πολύ η Λιόν έχασε από τη Φιορεντίνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, με τους παίκτες του Πιέλ να δείχνουν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το παιχνίδι με τη Ρεν, αφού ήδη μετρούν δύο αγώνες χωρίς νίκη.