Θρήνος στην ποδοσφαιρική Ισπανία: Σίγησε το τύμπανο του θρυλικού Manolo El Del Bombo

Τον θάνατο του Μανόλο, του θρυλικού και παθιασμένου οπαδού-τυμπανιστή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της «Φούρια Ρόχα» θρηνεί η Ισπανία.
O Manolo El Del Bombo έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 76 ετών μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Σίγησε το τύμπανο του Μανόλο για τη "Φούρια Ρόχα" και τα Ισπανικά ΜΜΕ αφιερώνουν πολλές… γραμμές για τον φανατικό οπαδό της εθνικής Ισπανίας, που έδινε ρυθμό με το τύμπανό του στις κερκίδες και έγινε το σύμβολο των Ισπανών φιλάθλων.
Το πλήρες όνομά του ήταν Μανουέλ Κάθερες Αρτεσέρο και από το 1976 έως σήμερα που έφυγε από τη ζωή βρισκόταν πάντα στο πλευρό της εθνικής Ισπανίας, αφού δεν έχασε αγώνα της Εθνικής Ισπανίας ούτε σε φιλικό επίπεδο. Την ακολούθησε σε 7 Euro και 9 Μουντιάλ!
Ο Μανόλο φορούσε πάντα έναν μαύρο μπερέ, τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας και έδινε ρυθμό με το μπάσο τύμπανό του. «Αθλητισμός ναι, βία όχι» ήταν ένα από τα μηνύματα που επέλεγε να γράψει πάνω στο τύμπανό του.
Σε συλλογικό επίπεδο ήταν φίλαθλος της Βαλένθια, την οποία επίσης ακολουθούσε παντού. Ήταν ιδιοκτήτης μπαρ, έξω από το Μεστάγια, όπου σέρβιρε ο ίδιος.
Το πρώτο του ταξίδι με την εθνική Ισπανίας, το πραγματοποίησε το 1979 στην Κύπρο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία, πήγαινε με ωτοστόπ στους αγώνες της εθνικής της πατρίδας του και ήταν τότε που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Το 1983, κατά τη διάρκεια του Copa del Rey, του απένειμε πλακέτα ο τότε βασιλιάς της Ισπανίας, ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες και την αγάπη του για το άθλημα.
Ο τελευταίος αγώνας του με την εθνική Ισπανίας ήταν στις 23 Μαρτίου 2025 στη Βαλένθια, εναντίον της Ολλανδίας.
Η Ισπανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε τον Μανόλο με τα εξής λόγια: «Ένας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές μας, ο οποίος μας συνόδευε πάντα στα δύσκολα και στα δύσκολα, έφυγε από τη ζωή. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με πηγές της ισπανικής Ομοσπονδίας, ο Μανόλο θα ταφεί στην Ουέσκα, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του σύμφωνα με την κόρη του.