Όσκαρ Ινιέστα, ο Υπεύθυνος Τύπου του συλλόγου βετεράνων της Μπαρσελόνα

Ο Όσκαρ Ινιέστα είναι ο Υπεύθυνος Τύπου του συλλόγου βετεράνων της Μπαρσελόνα.
Είχα την τιμή και την χαρά να γνωριστώ μαζί του, αρχικά μέσω τηλεφώνου και λίγες ημέρες μετά δια ζώσης, τον Νοέμβριο του 2016.
Τότε είχε οριστεί στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων" στα Γιάννινα, το φιλικό των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα με τους αντίστοιχους της Μπαρσελόνα, ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ένα σπουδαίο φιλικό, που "έφερε" στην Ήπειρο βετεράνους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Μπάρτσα, του γίγαντα του Ισπανικού και Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Αρχικά προσπάθησα να έρθω τηλεφωνικά σε επαφή με το γραφείο Τύπου των βετεράνων, στις εγκαταστάσεις της Μπάρτσα, για να "κλείσω" συνεντεύξεις με τους αστέρες των Καταλανών. Αυτούς που οι περισσότεροι φίλαθλοι θαύμαζαν και θαυμάζουν μόνο μέσα από την τηλεόραση. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον Όσκαρ Ινιέστα, ο οποίος απάντησε φυσικά καταφατικά και ορίσαμε το ραντεβού μας στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε την αποστολή με τους βετεράνους του μεγαθήριου του ποδοσφαίρου, της Μπαρσελόνα, στα Ιωάννινα. Στην συνάντησή μας εκεί, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για να οριστικοποιηθούν οι συνεντεύξεις στο ΠΕΑΚΙ.
Ο Όσκαρ Ινιέστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως "μάστερ" της επικοινωνίας. Επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος γαρ. Άλλωστε αυτή είναι και η κύρια ενασχόλησή του στην Βαρκελώνη όπου κατοικεί και εργάζεται.
Τον ρόλο του μεταφραστή ανέλαβε ο Αρούνα Μπαμπανγκίντα, τον οποίο είδαμε και στα Ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Ολυμπιακού.
Με τον Όσκαρ, μιάς και "απαίτησε" να τον αποκαλώ με το μικρό του όνομα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην Βαρκελώνη, όπου θα επιστρέψω αργά ή γρήγορα.
Νίκος Νικολάου