Ταουσιάνης: «Δηλώνουμε παρόντες για το στόχο»

Τα Χανιά πήραν τη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού Β και ο προπονητής τους, Γιάννης Ταουσιάνης, στις δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μια καθαρή και δίκαιη νίκη σε μια μέρα όπου μπορούμε να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την αγωνιστική μας απόδοση και από την καθολική μας υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν κάτι μπορεί να είναι άξιο αναφοράς, όπως όλοι είδαμε σήμερα, είναι ότι με τη σωρεία ευκαιριών που χάθηκαν και το είδος των ευκαιριών, γιατί ξέρετε, υπάρχουν ευκαιρίες και ευκαιρίες, αλλά σήμερα ήταν πραγματικά πολύ ξεκάθαρες, το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι θα μπορούσε αυτή η νίκη να έχει σφραγιστεί από το πρώτο ημίχρονο. Ευχαριστημένοι με πάρα πολλά πράγματα σήμερα… Παρότι είχαμε μια ομάδα που ξέρετε ότι διαθέτει ποιότητα δε δώσαμε κανένα δικαίωμα και γενικώς όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν παρά τη διαδικασία που περνάμε τον τελευταίο καιρό με κάποιες απουσίες. Παρ’ όλα αυτά δεν φάνηκε καθόλου αυτό το πράγμα στην ομάδα και αυτό είναι σίγουρα κάτι που μας ικανοποιεί και μας ευχαριστεί, δείχνοντάς μας ότι ακόμα και μέσα από δυσκολίες δηλώνουμε παρόντες. Με αποδόσεις σαν τη σημερινή δηλώνουμε παρόντες σε αυτό που έχουμε θέσει σαν στόχο από την αρχή… Οπότε, την ίδια σοβαρότητα, την ίδια συγκέντρωση και προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι».

Για το ότι οι παίκτες των Χανίων ενώ "πατούσαν" μέσα στην περιοχή, δεν τελείωναν τις φάσεις και έδειχναν να θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω: «Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ο βαθμός συνεργασιών ήταν πολύ μεγαλύτερος σε πολύ κλειστούς χώρους, αλλά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια γιατί ακόμα και αυτές οι συνεργασίες ήταν πάρα πολύ καλές, πάρα πολύ ξεκάθαρες. Έφερναν σε στόχο βολής τον τελικό αποδέκτη, ενδεχομένως επειδή είναι μια συνθήκη την οποία σπάνια τη συναντάς, ακόμα κι αν ο τελικός αποδέκτης δεν βρισκόταν σε ετοιμότητα μέσα από αυτές τις συνεργασίες για να εκτελέσει. Γιατί είδαμε ότι μέσα από αυτές τις συνεργασίες βγάλαμε παίκτες σχεδόν με άδειο τέρμα».

Για τις απουσίες που είχαν τα Χανιά, το πού οφείλονται και ότι η αποβολή του Ολυμπιακού Β βοήθησε την ομάδα του: «Αυτό δεν μου καθορίζει εμένα το βαθμό σπουδαιότητας της εμφάνισης που έκανε η ομάδα. Γιατί και εμείς με 10 παίκτες παίξαμε την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί και μερικές φορές μπορεί να σε δυσκολέψει και το 10… Η ομάδα και με 10 και με 11 αν εξαιρέσουμε, νομίζω, τα πρώτα 7-8 λεπτά του παιχνιδιού που δεν πήγε καλά, μετά το πρόσωπο της ήταν ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια. Οι απουσίες έχουν συσσωρευτεί αυτή τη στιγμή και κάποιοι περιμένουν την αποκατάστασή τους. Κάποιοι είναι δηλωμένοι από τιμωρίες και κάποιοι τραυματισμοί όπως π.χ. του Λεμονή είναι από μια άτυχη στιγμή, ένα διάστρεμμα στην προπόνηση. Ο προβληματισμός δεν υπήρχε για την αρχική ενδεκάδα, αλλά καταλαβαίνετε ότι όταν σου λείπουν τόσοι ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μας βρίσκονται στο "τοπ" της αγωνιστικής τους φόρμας, όλα αυτά συνθέτουν μια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Οπότε, εμείς σήμερα με την προσπάθεια που έκαναν αυτά τα παιδιά δεν χρειάστηκε καθόλου και ευτυχώς δεν μπήκαμε καν σε προβληματισμό διαχείρισης του παιχνιδιού. Τώρα τα πράγματα αρχίζουν και βελτιώνονται γιατί έρχονται οι επιστροφές και θεωρώ ότι με την έναρξη των πλέι-οφ που θα έχουμε σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας, ευελπιστούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα».