Τσάβι Γκουσμάν: «Η υπερηφάνεια να συνεχίσω να υπερασπίζομαι αυτά τα χρώματα»

Το να έχεις φορέσει την φανέλα της Μπαρσελόνα δεν είναι λίγο. Μάλιστα εάν είσαι και επιλογή του τεράστιου Γιόχαν Κρόιφ είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο Τσάβι Γκουσμάν, ή αλλιώς Φρανσίσκο Χαβιέ Ντος Γκουσμάν όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι πρώην τερματοφύλακας της Μπαρσελόνα ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου το 1994 υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ. 
Μάλιστα βρίσκεται αδιάλειπτα στην αποστολή των βετεράνων της Μπάρτσα στα ματς που δίνουν. Είχαμε την μεγάλη τιμή να μας δώσει πριν λίγα χρόνια αποκλειστική συνέντευξη μαζί με άλλους βετεράνους των Καταλανών όταν επισκεφθήκαν τα Ιωάννινα για φιλικό με τους αντίστοιχους του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ λίγο αργότερα μας μίλησε εκ νέου αποκλειστικά.
Θεωρεί τεράστια τιμή και το αποδεικνύει πάντα, το να φοράει την φανέλα του συλλόγου και να υπερασπίζεται την εστία του. Στα τέλη του Ιανουαρίου ταξίδεψε με τους υπόλοιπους βετεράνους της Μπαρσελόνα στην Μαδρίτη, όπου αντιμετώπισαν τους βετεράνους της Ατλέτικο.
Στα social media έγραψε χαρακτηριστικά μετά το ματς: «Η υπερηφάνεια να συνεχίσω να υπερασπίζομαι αυτά τα χρώματα» δείχνοντας πόσο μεγάλη τιμή θεωρεί το να φοράει την φανέλα του σπουδαίου συλλόγου της Ισπανίας!