Κύριοι, τελικά το πρόβλημα δεν ήταν ο Στάικος...

Άλλη μία ήττα, άλλο ένα κάζο, άλλη μια αποκαρδιωτική εμφάνιση για τον ΠΑΣ Γιάννινα τη φετινή σεζόν...
Η ομάδα της Ηπείρου, που πλέον βρίσκεται με το 1,5 πόδι στη Σούπερ Λιγκ 2, γνώρισε την συντριβή με 1-4 από την Λαμία για την 21η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αστοχεί σε 2 πέναλτι (απέκρουσε ο Αθανασίου). Φανταστείτε τις διαστάσεις που θα μπορούσε να πάρει το σκορ...
Για την ιστορία, ο Κόντε στο 41' σκόραρε για τον ΠΑΣ, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Καρλίτος (20'), Αμαράλ (22') και Τσιλούλης (62', 81').
Η Θανάσης Στάικος, στάθηκε στον πάγκο του ΠΑΣ με μεγάλη αξιοπρέπεια, έκανε μεγάλη προσπάθεια και για την ποιότητα του χαρακτήρα του όλοι έχουν να λένε. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι πολλές φορές ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη, παρότι είχε το μικρότερο μερίδιο.
Είναι γνωστό σε όλους ότι πολλές από τις επιλογές που έγιναν στον 1,5 χρόνο που ήταν πρώτος προπονητής δεν ήταν δικές του. Όμως πάλεψε όσο μπορούσε, παρότι φορτώθηκε "αμαρτίες" άλλων. Η συνεργασία του μαζί του λύθηκε όπως βλέπουμε στις αστυνομικές ταινίες που συλλαμβάνεται κάποιος που βρισκόταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή μόνο και μόνο για να κοπάσει η λαϊκή κατακραυγή.
Μόλις παραιτήθηκε είχαμε γράψει (δείτε εδώ), ότι πρέπει όμως όλοι να λάβουν υπόψη, ότι για την δεινή κατάσταση της ομάδας, το βάρος βαραίνει πολλούς και όχι μόνο τον Στάικο και θα είναι ατόπημα, εάν η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είναι η μοναδική διορθωτική κίνηση που θα γίνει. Η διοίκηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει αλλαγές και σε άλλα πόστα εάν θέλει πραγματικά να σωθεί η ομάδα.
Στο αποψινό βατερλό, κατάλαβαν όλοι ακόμη περισσότερο πόσο μεγάλη ευθύνη έχει η διοίκηση, αλλά και όσους έχει επιλέξει και σε άλλα πόστα πέραν του προπονητή...
Νίκος Νικολάου