Πογιέτ: «Δεν είναι φυσιολογικό να μην μου έχει γίνει πρόταση ανανέωσης»

Στην Αγγλική εφημερίδα Sun μίλησε ο Γκουστάβο Πογιέτ.
Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το θέμα του συμβολαίου του.

«Υπήρξαν πάρα πολλές φήμες σχετικά με το ενδεχόμενο ανανέωσης, αλλά αυτή τη στιγμή, 16/01/2024 στις 12:06 το μεσημέρι (η ώρα της συνέντευξης) δεν υπάρχει καμία προσφορά. Οπότε παραμένω στην ίδια θέση. Θα δούμε», δήλωσε ο Ουρουγουανός και πρόσθεσε:
«Ζήτησα να μην φτάσω στις 31 Μαρτίου χωρίς νέο συμβόλαιο. Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω να υπογράψω και θα φέρω εις πέρας τις ευθύνες μου μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά, ξέρετε, οι άνθρωποι παίζουν με την κατάσταση: “Αν προκριθεί, θα πάει στο Euro γιατί δεν έχουν σημασία τα χρήματα γιατί δεν θα τα χάσει”. Ή το αντίστροφο, “αν δεν προκριθεί θα ανανεώσει φθηνότερα ή οτιδήποτε άλλο”. Δεν μου αρέσει αυτό».

Ο Πογιέτ παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση δεν είναι στα δικά μου χέρια. Απλώς περιμένω. Θα ήθελα πολύ να ανανεώσω πριν από την προθεσμία για να κλείσω αυτήν την κατάσταση αφού ακόμη και για τους παίκτες είναι λίγο περίεργο να μη γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί».

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας πέταξε το «γάντι» στην ΕΠΟ: «Ξέρω ότι αν δεν ανανεώσω μετά τις 31, γνωρίζοντας πώς λειτουργεί στην Ελλάδα, θα με κατηγορήσουν. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα, αλλά θα κατηγορηθώ, θα είναι δική μου ευθύνη. Κανονικά, όταν θέλεις έναν παίκτη, δεν περιμένεις μέχρι τους τελευταίους έξι μήνες ή τρεις μήνες ή δύο μήνες για να ανανεώσεις το συμβόλαιό του. Άρα θέλουν προπονητή; Εμένα, λυπάμαι, αλλά το timing δείχνει ότι η Ομοσπονδία δεν βιάζεται ιδιαίτερα».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θα πάω μέχρι το τέλος, θα είμαι ο εαυτός μου. Τελείωσα δύο συμβόλαια στη Σαραγόσα. Έπαιξα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της τελευταίας στιγμής και τα έδωσα όλα. Δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα, οπότε είμαι ο ίδιος. Αλλά είναι λίγο άβολη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι φυσιολογικό να μην μου έχει γίνει πρόταση ανανέωσης. Δεν είναι».