Λουκίνας: «Νιώθω ευλογημένος γι' αυτά που έχω καταφέρει»

O Γιάννης Λουκίνας παρέλαβε το βραβείο του στην 42η γιορτή ΠΣΑΠΠ ως πρώτος σκόρερ του Β' Ομίλου στην Σούπερ Λιγκ 2. Το... πολυβόλο της Καλλιθέας φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και αναφέρθηκε στα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του αλλά και στους στόχους της ομάδας του.
«Ο νούμερο ένα επιθετικός είναι ο Νίκος Αναστόπουλος και όταν ένας τέτοιος άνθρωπος λέει τόσο καλά πράγματα για σένα, τότε τελειώνουν όλα. Οι συνθήκες τότε με τώρα είναι διαφορετικές και είναι λάθος να κάνουμε συγκρίσεις. Ένας κορυφαίος επιθετικός για εκείνη την εποχή ήταν ο κ. Αναστόπουλος αλλά θεωρώ και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θα ήταν εξίσου καλός. 
Αγαπημένος μου επιθετικός είναι ο Φώτης Ιωαννίδης και ειδικά για τα στοιχεία που βλέπω, είναι άξια στους κορυφαίους. Όσον αφορά το ψευδώνυμο του Λούκι Λουκ, μου το έβγαλαν από μικρή ηλικία. Δόξα τω Θεώ τα γκολ τα βάζω, δεν έχω παράπονο. Το γκολ είναι θέμα ενστίκτου, θέμα προπόνησης και το πώς έχεις δουλέψει τα τελειώματά σου, τις επαφές σου και τις τοποθετήσεις σου. Είναι ένας συνδυασμός όλων. Αν έχεις αυτό το πακέτο, είσαι καλά. Το πιο σημαντικό είναι τι παίκτες έχεις δίπλα σου. Για παράδειγμα ο Κέιν και ο Χάαλαντ αν δεν έχουν τους κατάλληλους παίκτες για να τους τροφοδοτήσουν δεν θα σκοράρουν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Νιώθω ευλογημένος γι΄ αυτά που έχω καταφέρει. Νιώθω περήφανος και δεν είναι εύκολο να είσαι σταθερά εκεί και ας υποτιμούν κάποιοι την Σούπερ Λιγκ 2. Για έναν επιθετικό τα νούμερα παίζουν ρόλο και ειδικά για έναν Έλληνα επιθετικό γιατί δεν κρίνονται το ίδιο με τους ξένους. Δυστυχώς οι ομάδες ξοδεύουν λεφτά σε ξένους παίκτες που δεν μπορούν να φτάσουν τους Έλληνες ούτε στο μισό. Αν δείτε από την 6η θέση και μετά οι ομάδες έχουν παίκτες από τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία της Αργεντινής και της Πορτογαλίας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι βλέπουν και δεν δίνουν ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά. 
Η Καλλιθέα είναι μία όαση για το ποδόσφαιρο συνολικά. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν διαφορετική κουλτούρα για το ποδόσφαιρο. Είναι καθήκον μας να βγάλουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να τα καταφέρουμε».