Ταουσιάνης: «Στο Κύπελλο θέλουμε να πάμε όσο γίνεται πιό μακριά»

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκαν τα Χανιά, τα οποία απέκλεισαν τον Απόλλωνα Πόντου.
Ο προπονητής της ομάδας της Κρήτης, Γιάννης Ταουσιάνης, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς αυτό, αλλά και για τα μεταγραφικά του συλλόγου.

Αρχικά είπε:

«Με αφορμή την έναρξη των επισήμων υποχρεώσεων θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία. Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα όπου θεωρώ ότι θα είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με το περσινό, έτσι δείχνουν η οιωνοί… Όπως είχαμε πει, ο θεσμός του Κυπέλλου εντάσσεται στο πλαίσιο της διάκρισης μας. Ως ομάδα με υψηλούς στόχους θέλουμε και σε αυτόν τον θεσμό να πάμε όσο γίνεται πιο μακριά και να έχουμε και εκεί καλές παρουσίες και νίκες. Παίξαμε με έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν πιο ανέτοιμος σε σχέση με μας, το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για μας. Αυτό που θα κρατήσω είναι η πολύ μεγάλη ένταση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον και το άλλο είναι ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας δεν ήταν ανάλογο με την κατοχή που είχαμε και τις ευκαιρίες που κάναμε. Σαφώς αυτό είναι ένα κομμάτι που θα μας απασχολήσει και θα επιδιώξουμε να το βελτιώσουμε. Μπαίνουμε σε εβδομάδα πρωταθλήματος με συγκέντρωση στην καθημερινότητά μας για να πάμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής».

Για το αν το περίμενε ότι η ομάδα του θα βρισκόταν πίσω στο σκορ και θα ήταν άλλο παιχνίδι εφόσον ο Απόλλων Πόντου δεν είχε προηγηθεί: «Ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και θα είχαμε τον κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι. Ήμουν σίγουρος ότι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Όσον αφορά για το σκορ ποτέ δεν είσαι σίγουρος και τα δύσκολα για μας δεν τα έβαλε ο αντίπαλος, αλλά για μένα ήταν μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή (να μην δώσει το φάουλ) και η αστοχία μας. Κατά τ’ άλλα αυτά που περίμενα να δω, αυτά είδα από την ομάδα μου».

Για το αν θα ξεκινήσει δεδομένα το πρωτάθλημα την Κυριακή: «Μου το λες έτσι και με βάζεις σε απορία μήπως έχει συμβεί κάτι! Εμείς ξέρουμε κι έχουμε στο μυαλό μας ότι από τη Δευτέρα μπαίνουμε σε αγωνιστική εβδομάδα γιατί την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα. Τώρα θα μου πείτε με τόσα που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια ίσως να είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί, αλλά αυτό επικρατεί στο μυαλό μας».

Για το αν θα γίνει μεταγραφή αριστερού μπακ και την απόκτηση του Μάνου: «Έχουμε μία σκέψη ανάλογα με το χρόνο που θα δώσουν οι γιατροί για την αποκατάσταση του Παναγιώτου, εάν αυτός είναι μικρός δεν θα προχωρήσουμε σε μεταγραφή, εάν είναι ενδεχομένως μεγάλος τότε θα προχωρήσουμε, εάν και εφόσον βέβαια βρούμε μία περίπτωση έτοιμου ποδοσφαιριστή. Όχι κάποιου ο οποίος θα είναι χωρίς ομάδα και θα θέλει χρόνο για να ενταχθεί γιατί τότε θα είναι ανώφελο εάν θέλει ένα μήνα για να ετοιμαστεί. Για τον Μάνο, νομίζω ότι απομένουν τα τυπικά για να μπει και αυτός».