Αυτή την ομάδα ανέλαβε ο Μιχάλης Βλάχος

Τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας βρήκε ο Μιχάλης Βλάχος.
Ο βετεράνος μπακ της Εθνικής, της ΑΕΚ, της Πόρτσμουθ και του Ολυμπιακού, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λαυρεωτικής. Ο Βλάχος μέχρι πρότινος ήταν Τεχνικός Διευθυντής της ακαδημίας του Μανδραϊκού και πλέον θα έχει και την αντίστοιχη θέση στη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

"Η ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ανακοινώνει την συνεργασία της  με τον κ. Μιχάλη Βλάχο, διπλωματούχο UEFA A’ – Youth League, πρώην προπονητού της Κ-19 και Scouter της ΠΑΕ Α.Ε.Κ., ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα προπονητής της αντρικής ομάδας μας και την θέση του Τεχνικού Διευθυντού της Ακαδημίας μας, ώστε σε συνεργασία με τους προπονητές μας να καταρτίζει το ποιοτικότερο και αρτιότερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους αθλητές μας. 
Η μακρόχρονη, γεμάτη γνώση και εμπειρία προπονητική του ενασχόληση με τα τμήματα Υποδομών, η γεμάτη παραστάσεις ποδοσφαιρική του διαδρομή τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη, καθώς και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τα παιδιά, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα ώστε να αποτελέσει την κεφαλή του τεχνικού και προπονητικού μας επιτελείου. 
Ο Μιχάλης Βλάχος  ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Απόλλωνα Σμύρνης (τότε Απόλλωνα Αθηνών) το 1985. Έξι χρόνια αργότερα, το 1991, μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Πειραιά, παραμένοντας για δύο χρόνια, για να συνεχίσει στην ΑΕΚ από το 1993 μέχρι το 1997. Ακολούθησε μια διετία στην Αγγλία (1998-2000) με τις Πόρτσμουθ και Γουόλσολ, για να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού Νίκαιας (2000-02). Την περίοδο 2002-03 επέστρεψε έπειτα από 11 χρόνια στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου και έκλεισε την καριέρα του. Αγωνίστηκε 10 συνολικά φορές με την Εθνική Ελλάδας, το διάστημα 1989-97. Ως προπονητής, έχει εργασθεί σε πολλές ομάδες Εθνικών Κατηγοριών. Έχει θητεύσει επίσης και έχει οργανώσει με επιτυχία πολλές Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες με πρότυπα χαρακτηριστικά.
Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!"

Στην τεράστια καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Μιχάλης Βλάχος φόρεσε μεταξύ άλλων την φανέλα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα Σμύρνης και του Ιωνικού και είχε την εμπειρία των Αγγλικών γηπέδων, μια εμπειρία που κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να έχει, καθώς αγωνίστηκε με την Πόρτσμουθ και την Γουόλσολ.
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Απόλλωνα Σμύρνης (τότε Απόλλωνα Αθηνών) το 1985. Έξι χρόνια αργότερα, το 1991, μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, παραμένοντας για δύο χρόνια, για να συνεχίσει στην ΑΕΚ από το 1993 μέχρι το 1997. Ακολούθησε μια διετία στην Αγγλία (1998-2000) με τις Πόρτσμουθ και Γουόλσολ, για να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού Νικαίας (2000-02). Την περίοδο 2002-03 επέστρεψε έπειτα από 11 χρόνια στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου και έκλεισε την καριέρα του. Επίσης φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος από το 1989 μέχρι το 1997.
Κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ελλάδος.