Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι πλέον η Μάντσεστερ Σίτι!
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε με 1-0 την Ίντερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της.
Με γκολ του Ρόδρι στο 68ο λεπτό, η Πρωταθλήτρια Αγγλίας έκαμψε την αντίσταση της καλύτερης (σε αυτό το ματς) Ίντερ και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Μάλιστα, έτσι αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς η Σίτι ήταν η καλύτερη ομάδα της χρονιάς.
Ταυτόχρονα ο προπονητής της, Πεπ Γκουαρδιόλα, έφτασε τις τρεις κατακτήσεις στη διοργάνωση και ισοφάρισε τους Μπομπ Πέισλι και Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ αυτών προηγείται μόνο ο Κάρλο Αντσελότι, με τέσσερις. Ο Καταλανός τεχνικός είχε σηκώσει το Κύπελλο δύο φορές με την Μπαρσελόνα, το 2009 και το 2011. Επίσης έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά 2 τρεμπλ.
Δύο χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του «Ντραγκάο» από την Τσέλσι, με το ίδιο σκορ, η Σίτι θα μεταφέρει στο «Έτιχαντ» το πολύτιμο και μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή της, με τον Καταλανό προπονητή της να την οδηγεί, επιτέλους, στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από επτά χρόνια στον πάγκο της.