Αναστόπουλος: «Είναι πρωτάκουστο να γίνεται ο τελικός Κυπέλλου στο εξωτερικό»

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, το ντέρμπι των «Αιωνίων» μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, την αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» αλλά και τη διεκδίκηση του τίτλου, μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Νίκος Αναστόπουλος.

Αρχικά ανέφερε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος: «Έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει αυτή η λύση είναι πρωτάκουστη, αυτό δεν γίνεται σε καμία χώρα, είναι διαφορετικό να διεξάγεται ένα Σούπερ Καπ και εμείς έχουμε έναν τέτοιο θεσμό και πηγαίνουμε στο εξωτερικό. Τα επεισόδια αυτά γίνονται και σε άλλες χώρες, αλλά ο τελικός είναι γιορτή και στις άλλες χώρες υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται ενώ στην Ελλάδα είναι γεμάτοι παράθυρα».

Για το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού: «Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι και κρίνεται ανάλογα στην ημέρα που θα βρεθεί η εκάστοτε ομάδα. Όποια ομάδα κερδίσει θα πάρει προβάδισμα και περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα κριθεί στον χώρο του κέντρου, ο Παναθηναϊκός έχει ένα πρόβλημα στο γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μία ανισορροπία στην άμυνα σε σχέση με την επιθετική του γραμμή».

Για το ΑΕΚ - Άρης: «Ο Άρης με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν η ομάδα που περίμενα, είχε τις ευκαιρίες αλλά η νίκη είναι αυτή που μετράει. Είναι δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα, το γήπεδο δίνει μία ώθηση με την ΑΕΚ να έχει τον πρώτο λόγο καθώς έχει και μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό του Άρη».

Ενώ για τον πρωταθλητή, σημείωσε: «Με το ''αν'' δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα, όπως είναι η κατάσταση θα έλεγα πρωταθλήτρια την ΑΕΚ, δεύτερο τον Παναθηναϊκό και μετά τον Ολυμπιακό. Αλλά σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Παναθηναϊκό που μπορεί να γίνει αυτό, γιατί έχει την καρδιά του πρωταθλητή, θα έχει μοιρασμένες πιθανότητες με την ΑΕΚ».