Τσάμπιονς Λιγκ: Οι 3 από τους 4 προπονητές των ημιτελικών κατάγονται από την ίδια περιοχή της Ιταλίας!

Μίλαν, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι είναι, όπως γνωρίζουμε, οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.
Μάλιστα, οι δύο ομάδες από το Μιλάνο θα διασταυρωθούν μεταξύ τους, χαρίζοντάς μας δύο συναρπαστικά όπως αναμένονται, "Ντέρμπι Ντέλα Μαντονίνα"!
Ένα ακόμη πολύ ξεχωριστό στοιχείο προέκυψε από αυτήν την τετράδα ομάδων. Η Ιταλία είναι μία χώρα που παραδοσιακά βγάζει πολύ μεγάλους προπονητές ποδοσφαίρου. Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες έχουν Ιταλούς προπονητές. Στέφανο Πιόλι, Σιμόνε Ινζάγκι και Κάρλο Αντσελότι είναι οι προπονητές των τριών πρώτων με τον Ισπανό Πέπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι να συμπληρώνει το παζλ.
Αυτό όμως που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό αυτό το στοιχείο, είναι ότι οι τρεις Ιταλοί κατάγονται από την ίδια περιοχή της Ιταλίας, την Εμίλια-Ρομάνα! Δηλαδή κάτι σαν τους νομούς που λέμε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Ινζάγκι κατάγεται από την Πιατσέντζα, ο Πιόλι από την Πάρμα και ο Αντσελότι από το Ρεντζιόλο. Μάλιστα, η Εμίλια-Ρομάνα αποτελεί έναν από τους πιό πλούσιους και πιό ανεπτυγμένους νομούς της Ευρώπης και έχει πρωτεύουσα την Μπολόνια.