Με το "δεξί" η Εθνική

H Eθνική Ελλάδος έκανε το καθήκον της απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ, νίκησε 0-3 εκτός έδρας και έκανε τη καλύτερη δυνατή πρεμιέρα στα προκριματικά για το Euro 2024.
Μάλιστα, το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ είχε τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ.
Σε αυτά τα παιχνίδια, με ομάδες πολύ χαμηλής δυναμικότητας, ένα γρήγορο γκολ είναι πάντα το ζητούμενο. Η Εθνική Ελλάδος μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη και σοβαρή, ανοίγοντας το σκορ στο 11′. Μετά από ωραία συνεργασία, ο Μπάλντοκ γύρισε την μπάλα και ο Μασούρας την έστειλε στο πλεκτό. Η ομάδα του Πογιέτ πίεσε για να πετύχει και δεύτερο γκολ, έχασε ευκαιρίες με τον Γιακουμάκη, είχε δοκάρι με τον Πέλκα στο 36′ και στο 45′ έκανε το 0-2 με δυνατό σουτ του Σιώπη έξω από την περιοχή.
Στο 58′ μετά από υπέροχη μπαλιά του Μάνταλου, ο Μπακασέτας κατέβασε με το στήθος και με ωραίο πλασέ σκόραρε το 0-3, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004. Ο Παυλίδης στο 69′ σημάδεψε το δοκάρι, όπως και ο Μάνταλος στο 73′ με καρφωτή κεφαλιά. Τσιμίκας και Κωνσταντέλιας έχασαν ευκαιρίες για ακόμη ένα γκολ, με το 0-3 να παραμένει μέχρι το φινάλε.
Πλέον η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά στο εντός έδρας φιλικό της Δευτέρας με την Λιθουανία στην OPAP Arena ενώ η δεύτερη αγωνιστική για τα προκριματικά είναι εντός έδρας κόντρα στην Ιρλανδία στις 16 Ιουνίου. naftemporiki.gr