Ο Ηλίας Κώτσιος και η φανέλα που του έδωσε ο Μέσι!

Μια φανέλα η οποία έχει τεράστια συλλεκτική και ιστορική αξία, έχει στην κατοχή του ο Ηλίας Κώτσιος.
Ο νυν προπονητής και βετεράνος μπακ του Παναθηναϊκού, του ΠΑΣ Γιάννινα, του ΟΦΗ και της ΑΕΛ, έχει στην κατοχή του τη φανέλα με το νούμερο "30" που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι στα πρώτα χρόνια της καριέρας του με την Μπαρσελόνα.
Ο Κώτσιος είχε αντιμετωπίσει τον Μέσι και την παρέα του στις 2 Νοεμβρίου 2005 όταν το "Τριφύλλι" είχε ηττηθεί από τους Ισπανούς με 5-0 μέσα στην Βαρκελώνη. Τότε είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Μπίσκαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους ενώ ο Μέσι έπαιξε ως βασικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Τότε μάλιστα ο Μέσι είχε πετύχει και το πρώτο Ευρωπαϊκό του γκολ.
Με το σφύριγμα της λήξης ο Κώτσιος βρέθηκε δίπλα στον Μέσι και όπως συνηθίζεται οι δυο ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν τις φανέλες τους.
Η ιστορία με τη φανέλα ήρθε στο προσκήνιο και πάλι μετά από συζητήσεις των παικτών του ΟΦΗ στα αποδυτήρια της ομάδας, όταν ο Ηλίας Κώτσιος αγωνιζόταν με την φανέλα των Κρητικών. Ο Κώτσιος μάλιστα μίλησε στο www.neakriti.gr για τη φανέλα του Μέσι και το πως την πήρε λέγοντας: "Δεν ήταν τόσο γνωστός τότε. Άλλοι ήταν οι φίρμες Ροναλντίνιο, Ετό και άλλοι. Είχα όμως την τύχη να πάρω τη φανέλα ενός μεγάλου αστέρα που ανέτειλε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αισθάνομαι πολύ ευτυχής".
Μάλιστα τόνισε ότι επιχείρησε μια φορά να τη φορέσει αλλά δεν τα κατάφερε καθώς τότε ο Μέσι ήταν ακόμα πιο μικροσκοπικός και η φανέλα ήταν αρκετά μικρή: "Κάποια στιγμή επεχείρησα να φορέσω τη φανέλα που έχει πάνω της όλη την αύρα του Μέσι, αλλά ήταν τόσο μικρή που δεν έμπαινε με τίποτα".