Σαν σήμερα το 2004: Ο Μίκλος Φέχερ πεθαίνει μέσα στο γήπεδο (βίντεο)

Θλιβερή επέτειος σήμερα για την Μπενφίκα και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Σαν σήμερα το 2004, ο Μίκλος Φέχερ έχασε την ζωή του μέσα στο γήπεδο, προδομένος από την καρδιά του. Ήταν στην εκτός έδρας αναμέτρηση των "Αετών της Λισαβόνας" με την Γκιμαράες, όταν ο Ούγγρος άσος είχε δει την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά πέφτει ξαφνικά σιγά σιγά προς τα εμπρός, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε και αυτό ήταν... Ήταν μόλις 24 ετών... Ένα παιδί...
Όσο και αν προσπάθησαν οι άνθρωποι και των δύο ομάδων, αλλά και μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, δεν άλλαξε κάτι. Το γήπεδο πάγωσε, το σοκ τεράστιο. Βαθιά οδύνη σε Πορτογαλία, Ουγγαρία αλλά και σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Η νεκροψία έδειξε καρδιακή αρρυθμία λόγω της υπερτροφικής καρδιομυοπάθειας.
Στην είσοδο του Ντα Λουζ, του γηπέδου της Μπενφίκα στη Λισαβόνα, το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κάποιος, είναι η προτομή του αδικοχαμένου Μίκλος Φέχερ.
Είχαμε την αξέχαστη εμπειρία να την δούμε από κοντά στην επίσκεψη του Campion.gr στο επιβλητικό αυτό γήπεδο. Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα κάνοντας κλικ εδώ. Αυτό που μας προκάλεσε συγκίνηση είναι η φανέλα που φορούσε ο άτυχος Ούγγρος ποδοσφαιριστής σε εκείνο το τραγικό ματς η οποία είναι σκισμένη από τους γιατρούς στη προσπάθειά τους να τον σώσουν και τοποθετημένη δίπλα σε προθήκη. Επίσης στην ίδια προθήκη υπάρχει το σορτς και τα παπούτσια που φορούσε σε εκείνο το ματς αλλά και αρκετά μετάλλια.
Η Μπενφίκα, στην μνήμη του, έχει αποσύρει τον αριθμό 29.

Δείτε το βίντεο: