Μουντιάλ 2022: Η Κροατία πέταξε έξω τη Βραζιλία!

Σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό η Κροατία πέρασε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς μετά το 1-1 της παράτασης, ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς ήταν τρομερός και στη διαδικασία των πέναλτι και η «Χρβάτσκα» με 4-2 έστειλε πίσω στη πατρίδα της την Βραζιλία.
Στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία απείλησε στο 5′ αλλά ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Ροντρίγκο ενώ στο 20′ ο Γκβαρντιόλ έσωσε στο σουτ του Βινίσιους. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στο να κρατήσουν το μηδέν και δεν έπαιρναν πολλά ρίσκα.
Στο δεύτερο μέρος, ο Λιβάκοβιτς έκανε τρομερή επέμβαση στο 47′, όταν αρχικά έδιωξε την απομάκρυνση του Γκβαρντιόλ και στη συνέχεια είπε όχι στο τετ α τετ με τον Βινίσιους. Ο πορτιέρε των Κροατών είχε και πάλι απάντηση στο 55′ σε νέα μεγάλη φάση του Νεϊμάρ. Ο κίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν ανίκητος και στο 66′ σταμάτησε το τετ α τετ με τον Πακετά! Στο 80′ ο Πακετά δεν κατάφερε ούτε και πάλι να νικήσει τον μυθικό Λιβάκοβιτς και το ματς οδηγήθηκε στη παράταση.
Στο 105′ η «Σελεσάο» άνοιξε το σκορ με ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η μπάλα χάθηκε στον μαγικό συνδυασμό του Νεϊμάρ με Πακετά και Ροντρίγκο στον άξονα και ο «Νέι» πέρασε τον Λιβάκοβιτς και σε κενό τέρμα έκανε το 1-0. Απλά υπέροχο.
Όλα έδειχναν πρόκριση της Βραζιλίας αλλά οι Κροάτες αποδείχθηκαν… επτάψυχοι! Στο 117′ ο Όρσιτς έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Πέτκοβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια και οδήγησε τον προημιτελικό στα πέναλτι!
Οι Κροάτες έκαναν 4/4, ο τρομερός Λιβάκοβιτς έπιασε το πέναλτι του Ροντρίγκο και ο Μαρκίνιος ήταν ο μοιραίος για την Βραζιλία. Έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και η «Χρβάτσκα» με 4-2 πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αργεντινή-Ολλανδία.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι:
Βλάσιτς: 1-0
Ροντρίγκο: Απόκρουση Λιβάκοβιτς
Μάγιερ: 2-0
Κασεμίρο: 2-1
Μόντριτς: 3-1
Πέδρο: 3-2
Όρσιτς: 4-2
Μαρκίνιος: Δοκάρι
naftemporiki