Αναστόπουλος: «Η Καλαμάτα θα πάρει το πρωτάθλημα!»

Δηλώσεις έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Καλαμάτας με τα Χανιά.
Ο προπονητής της "Μαύρης Θύελλας" συνεχάρη τα Χανιά για τη νίκη τους, τονίζοντας ότι στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ήταν καλύτερη, αλλά δεν αξιοποίησε την υπεροχή που είχε στον αγωνιστικό χώρο με το να μην δημιουργήσει ευκαιρίες. Όταν ρωτήθηκε για το ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα, απάντησε με έμφαση ότι αυτή θα είναι η Καλαμάτα.

Αρχικά είπε: «Συγχαρητήρια στα Χανιά για τη νίκη τους. Ενώ μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, εν συνεχεία τα Χανιά ισορρόπησαν το παιχνίδι με αποτέλεσμα να υπάρξει η ίδια φάση που έγινε στο πέναλτι τρεις φορές. Αυτό σημαίνει για μένα ότι δεν την αξιολογήσαμε σωστά και δε βάλαμε το μυαλό μας να δουλέψει στη συγκεκριμένη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ήταν ένας μονόλογος… Βέβαια να πω ότι υπήρχε και η φάση στο 45’ με το δοκάρι. Θα ήθελα όμως ν’ ανοίξω μία παρένθεση και να πω ότι ο διαιτητής, ο κ. Βάτσιος, στην ίδια περίπτωση ενήργησε διαφορετικά, δηλαδή στο 45’ υπάρχει μαρκάρισμα από πίσω του Μάναλη μπροστά στον δικό μας πάγκο και τιμωρείται ο παίκτης με απλή κίτρινη κάρτα και στο δεύτερο ημίχρονο στα τελευταία λεπτά γίνεται η φάση με τον Αναστασόπουλο όπου πάει να τσιμπήσει τη μπάλα, βάζει ο αντίπαλος το πόδι του και δείχνει κόκκινη κάρτα. Δηλαδή για την ίδια φάση ο διαιτητής πήρε διαφορετικές αποφάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε ένας μονόλογος, αλλά αυτός ο μονόλογος ήταν ακίνδυνος υπό την έννοια ότι δεν βγάλαμε τις φάσεις. Αν δεν κάνεις φάσεις για να μπει γκολ πώς θα κερδίσεις το παιχνίδι; Εν πάση περιπτώσει ήταν ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσαμε τουλάχιστον να μην το χάσουμε, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, οπότε προχωράμε γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό το τι θα γίνει το Μάιο και όχι τώρα. Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα ούτε την 5η, ούτε την 10η, ούτε την 15η αγωνιστική, πρωτάθλημα παίρνεις τον Μάιο που τελειώνει. Συνεχίζουμε και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε με την Επισκοπή στο γήπεδο μας γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα μας είναι δύσκολο, ο Δεκέμβριος θα είναι λιγάκι πιεστικός».

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα το Μάιο: «Η Καλαμάτα φυσικά! Θέλει και ρώτημα;»

Για το ότι η Καλαμάτα μένει για δεύτερη αγωνιστική χωρίς νίκη: «Στα δύο πρώτα παιχνίδια κερδίσαμε ισάριθμες φορές, δε λέει κάτι… Κερδίσαμε τον Ηρόδοτο και τον Ολυμπιακό Β εκτός έδρας. Θέλω να πω ότι κανείς δεν πήρε το πρωτάθλημα από την 5η ή την 10η αγωνιστική, πρωτάθλημα παίρνεις το Μάιο που τελειώνει».

Για το πώς είδε τα Χανιά: «Παρόλο που άργησαν να ενισχυθούν ειδικά στα Χανιά θα είναι μια δύσκολη ομάδα. Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα περάσει κάποιος αντίπαλος, εμείς δηλαδή είχαμε την ατυχία σήμερα που δεν μετουσιώσαμε αυτόν τον μονόλογο, δεν δημιουργήσαμε τις φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Άμα δε δημιουργήσεις τις φάσεις για να έρθει το γκολ πώς θα κερδίσεις;»