Πετράκης: «Τρομερά προσόντα ο Πασχαλάκης, είναι τρελός με την καλή έννοια»

Ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος ήταν προπονητής του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εξέλιξη του νέου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ο έμπειρος Ρεθυμνιώτης τεχνικός είπε αρχικά: «Ο Αλέξανδρος έχει τρομερά σωματικά προσόντα, έχει καλή τεχνική ικανότητα και με τα πόδια και με τα χέρια, είναι πολύ δυνατός σαν αθλητής. Για μένα το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν η μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.
Αυτό τον οδηγούσε να είναι παρορμητικός, να κάνει λάθη και μετά φαινόταν ότι ήταν σημαντικά. Μαζί με τον κ. Πλαβούκο (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΣ) τότε προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε να βελτιώσει αυτό, που τον έκανε να χαλάει την εικόνα του, γιατί η πραγματική του αξία είναι αυτή που έδειξε μετά και έγινε πολύ καλύτερος. Είχε τραυματιστεί ο Περιστερίδης και παρότι είχα τον Γιαννίκογλου εμπιστεύτηκα τον Πασχαλάκη. Είχε παίξει κατά την διάρκεια της χρονιάς, μετά επέστρεψε ο Περιστερίδης, αλλά ο Πασχαλάκης συνέχισε να παίζει επειδή δεν αλλάζω εύκολα τερματοφύλακες. Ο κ. Πλαβούκος δούλεψε καλά μαζί του και εγώ τον έδωσα την ευκαιρία. Νομίζω ότι δεν είχε παίξει μέχρι τα 28 σε υψηλό επίπεδο γιατί ήταν παρορμητικός».

Για την απόφαση του να πάει στον Ολυμπιακό: «Είναι καλό παιδί, δυνατός χαρακτήρας ίσως όμως ο παρορμητισμός του να έπαιξε ρόλο και στην απόφασή του. Γενικά ο Αλέξανδρος μεταφέρει μία ιδιαιτερότητα στην καθημερινότητά του που τον κάνει ξεχωριστό. Αυτή η ιδιαιτερότητα τον κάνει όλο και καλύτερο. Εύχομαι να τα πάει καλά στον Ολυμπιακό. Αν δεν έχεις τρέλα δεν μπορείς να παίξεις στο τέρμα. Όταν γίνονται κοντινά σουτ και έχεις κίνδυνο να δεχθείς την μπάλα στα μούτρα, πρέπει να είσαι και ριψοκίνδυνος. Όλα τα παιδιά που είχα είχαν αυτό το χαρακτηριστικό. Και ο Βελλίδης, λιγότερο ο Περιστερίδης. Αλλά ο Αλέξανδρος είχε την περισσότερη τρέλα, με την καλή έννοια. Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη».