Μαρσέιγ: Ο Εμπεμπά έχει 4 διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης!

Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε προ ημερών την απόκτηση του Σανσέλ Εμπεμπά ως ελεύθερου από την Πόρτο.
Κι αν γι’ αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, για την πραγματική του ηλικία τα ερωτήματα είναι πολλά. Επισήμως και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής ομάδας, ο Κονγκολέζος στόπερ έχει γεννηθεί στις 8 Αυγούστου 1994 στην Κινσάσα. Ανεπίσημα, ωστόσο, υπάρχουν άλλες τρεις πιθανές ημερομηνίες γέννησης, όλες αρκετά χρόνια πριν από τη δηλωμένη.
Όπως αναφέρει ο Σπορ FM, το 2013 η ΦΙΦΑ είχε κάνει έρευνα για την υπόθεση, όσο ο Εμπεμπά ανήκε ακόμη στην Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι διαβεβαίωναν πως ήταν γεννημένος το 1994, ωστόσο στα πρώτα του δελτία, σε δύο ομάδες του Κονγκό, αναφερόταν πως ήταν γεννημένος τον Αύγουστο του 1988! Μάλιστα αυτό επιβεβαίωνε και ο πρόεδρος της πρώτης του ομάδας ο οποίος σε συνέντευξη οποία έλεγε πως «τον είχα αποκτήσει από μια ομάδα τρίτης κατηγορίας, το 2008, για 1.200 δολάρια.
Το 2011, πριν από ένα ματς για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η ομοσπονδία του Κονγκό ανέφερε πως ήταν γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου του 1991, ενώ ακόμη πιο περίπλοκη έκανε την κατάσταση μια συνέντευξη στην οποία φερόταν ο ίδιος να λέει πως ήταν γεννημένος το 1990!
Μετά από αρκετές παλινωδίες, οι αρχές του Κονγκό επικύρωσαν πως η ημερομηνία γέννησης του Εμπεμπά ήταν η 8η Αυγούστου του 1994, αλλά οι σκιές παραμένουν. Και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για να πει μετά βεβαιότητας πως ο Αφρικανός άσος είναι 27, 31, 32 ή ακόμη και 34 ετών.