Τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση για την ομαδάρα του ΠΑΣ Γιάννινα!

Μία ακόμα σεζόν ολοκληρώνεται αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις στους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα από τη συνολική πορεία και μάλιστα φέτος ο ΠΑΣ κατάφερε να έχει πολύ και μεγάλη διάρκεια στα θετικά αποτελέσματα.
Ξεκίνησε με τις μεγάλες νίκες επί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έβαλε γερές βάσεις για τη σωτηρία του και από εκεί και πέρα «διάνθισε» την παρουσία του με νίκες όπως το 0-5 επί του Άρη, αλλά και με μία πολύ ανταγωνιστική παρουσία στα playoffs.
Ήρθε, όμως, η στιγμή για την τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση αυτής της ομάδας, αλλά και το τελευταίο χειροκρότημα σε όσους συνέβαλαν για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ο σημερινός αγώνας με τον Άρη θα είναι απ’ ό,τι φαίνεται το τέλος εποχής για πολλά πρόσωπα, αλλά και απαρχή μιας νέας περιόδου. Αυτή, όμως, είναι μία συζήτηση που θα γίνει εκτενώς από αύριο. Τώρα προέχει να καταφέρει ο ΠΑΣ να κλείσει το πρωτάθλημα μ’ ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι με νίκη, «ζευγαρώνοντάς» τις, κάτι που θα έχει πετύχει πρώτη φορά ομάδα της περιφέρειας σ’ αυτή τη μορφή πρωταθλήματος που υπάρχει την τελευταία τριετία.
Ο Ηρακλής Μεταξάς έχει σήμερα αρκετές επιστροφές, αλλά κατά βάση είναι παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και γαστρεντερίτιδα τις προηγούμενες μέρες και δεν πρόλαβαν να προπονηθούν στους ρυθμούς που έπρεπε. Παρ’ όλα αυτά Περέα, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι και Ποζνάνσκι είναι στην αποστολή και αναμένεται να αγωνιστούν, έστω κι αν δεν βγάλουν όλοι ολόκληρο 90λεπτο.
Επίσης ο κ. Μεταξάς θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή να δει με ποιον τερματοφύλακα θα ξεκινήσει, αφού ο Λοντίγκιν είχε κι αυτός κάποια ήπια συμπτώματα γαστρεντερίτιδας χθες. Ο Σούλης επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά δεν ήταν στο 100% μετά τη δική του ίωση και stand by θα βρίσκεται ο τρίτος τερματοφύλακας, Βασίλης Αθανασίου.
Εκτός αποστολής είναι ο Ντομίνγκεθ που αντικαταστάθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, λόγω του προβλήματος στον αχίλλειο, ο Πίρσμαν που έχει θλάση, ο Μορέιρα με ρήξη μηνίσκου και έμειναν επίσης εκτός οι νεαροί Μίνα και Καραγιάννης.
Πιθανή ενδεκάδα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Κύρκος, Περέα.

Κυνηγάει ακόμα και την τιμητική 2η θέση ο Άρης

Όσον αφορά τον Άρη, η τρομερή ανατροπή επί της ΑΕΚ και η έξοδος στην Ευρώπη, έχουν φέρει τρομερή ευφορία στο «στρατόπεδό» του. Μάλιστα τα πράγματα ήρθαν έτσι, που  έχει και βαθμολογικό κίνητρο σήμερα για τη 2η θέση, αφού σε περίπτωση που νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και έρθει ισόπαλο το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός τότε στην ισοβαθμία υπερτερεί!
Ο Χερμάν Μπούργος δεν υπολογίζει σε Σάσα, Μπερτόγλιο, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Εντιαγέ, Μπεναλουάν και Λόπεθ, ενώ εδώ και καιρό εκτός πλάνων είναι οι Χαΐροβιτς και Ντένις. Πιθανώς κάποιοι επιβαρυμένοι από πολλά παιχνίδια παίκτες να μείνουν στον πάγκο.
Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει χάσει στα πέντε τελευταία με αντίπαλο τον Άρη, ενώ στα 11 τελευταία παιχνίδια ο Άρης έχει μια μόνο νίκη, στις 3 Φεβρουαρίου 2019, 1-0 στην έδρα του. Ο ΠΑΣ έχει κερδίσει τα έξι από αυτά!
Πιθανή ενδεκάδα: Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μαντσίνι, Γκαρσία, Πάλμα, Καμαρά.

Καμία τωρινή ή μελλοντική επίπτωση λόγω μόνο εγχώριας άδειας

Όλες οι ομάδες της Super League αδειοδοτήθηκαν χθες εν όψει της νέας σεζόν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως δεν πήρε την άδεια UEFA. Από τη στιγμή, όμως, που δεν βγήκε Ευρώπη δεν έχει καμία επίπτωση ούτε φέτος ούτε του χρόνου. Θα μπορεί δηλαδή να κάνει κανονικά μεταγραφές. Του χρόνου τέτοιες μέρες, αν με το καλό είναι 5ος, θα περιμένει την άδεια του Μαΐου του 2023 για να δει αν θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πάντως η μη άδεια UEFA δεν έχει να κάνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια, γιατί αυτά είναι υποχρεωτικά ακόμα και για την εγχώρια άδεια.
 
Ο Παπαπέτρου «ρεφ»

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος φέτος διηύθυνε τα παιχνίδια με Λαμία στο Πανθεσσαλικό (0-1), με Άρη εντός στην κανονική διάρκεια και εκτός στα playoffs. Επίσης ήταν διαιτητής στον περιβόητο αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ.
Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) και Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Τέταρτος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).
Στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και βοηθός του ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής).
Τέλος παρατηρητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος (Γρεβενών).
ΠΗΓΗ: super-fm.gr