Πανάξιος Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος Ελλάδος 2021-2022 στέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός!
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον τελικό που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Αϊτόρ στο 34'. Ένα πέναλτι που προήλθε από προβολή του Βιεϊρίνια στο κεφάλι του Γκατσίνοβιτς.
Κατά τους πανηγυρισμούς άρχισε νέος κύκλος επεισοδίων (μετά από εκείνα που οδήγησαν στην καθυστερημένη έναρξη του παιχνιδιού), με τον Αϊτόρ να δέχεται αντικείμενο στο χέρι. Ο διαιτητής έδωσε εντολή να αποχωρήσουν άπαντες στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη περίπου για 25 λεπτά.  Κατά τη διακοπή στα αποδυτήρια βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Υπό αυτές τις συνθήκες, έπρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο και δόθηκε η επανέναρξη γύρω στις 21:45 το βράδυ, δηλαδή την ώρα που κανονικά θα συμπληρωνόταν το 90λεπτο!  
Όσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν σαφέστατα ανώτερος στο α' ημίχρονο. Με τον Παναθηναϊκό να «αγγίζει» το 2-0 ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όταν στο σουτ του Γκατσίνοβιτς η μπάλα βρήκε σε αμυντικό άλλαξε πορεία και κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 49' ένα επικίνδυνο φάουλ του Ντάγκλας Αουγκουστο θα μπορούσε εύκολα να επιφέρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Λαόθ αρκέστηκε στην παρατήρηση. Ακόμα κι ο Λουτσέσκου έσπευσε αμέσως μετά να αποσύρει τον Βραζιλιάνο ο οποίος... φλέρταρε επικίνδυνα με την αποβολή.
Ο Λουτσέσκου εξάντλησε τις αλλαγές του πριν από το 70' αναζητώντας μια ευκαιρία  η οποία παρουσιάστηκε στο 79' με τον Κώτσιρα να βγάζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ!  
Ο Παναθηναϊκός κράτησε το 1-0 και σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο μετά από οκτώ χρόνια. Μια φανταστική σεζόν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην «πρώτη γραμμή»!