Σαν σήμερα το 2014, αποσύρεται ο Λουίς Γκαρσία

Μετά από μια μεγάλη καριέρα σε Λίβερπουλ, Μπαρσελόνα και Εθνική Ισπανίας, ο Λουίς Γκαρσία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σαν σήμερα το 2014.
Σε ηλικία 35 ετών, ο Ισπανός ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, θέλοντας να κλείσει το κεφάλαιο ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά του. Στα 17 χρόνια της καριέρας του, οι πιο σημαντικές φανέλες που φόρεσε ήταν αυτές των Λίβερπουλ, Μπαρσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης και μάλιστα με τους "Κόκκινους" της Αγγλίας κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 σε εκείνο τον ανεπανάληπτο τελικό της Κωνσταντινούπολης με την Μίλαν, στην σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του. Το ίδιο έτος σήκωσε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ ένα χρόνο μετά πήρε το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά και το «Community Shield».
Οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν τη τύχη να τον δούνε στα Ελληνικά γήπεδα όταν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2010-2011 και προτού φύγει για το Μεξικό, όπου και πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια της καριέρας του.