Όσα είπε ο Νταμπίζας στη "Sun" για τις μεταγραφές της Νιουκάσλ

Ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Νιουκάσλ.
Αγωνίστηκε στην ομάδα από τον Μάρτιο του 1998 έως τον Ιανουάριο του 2004 αποτελώντας επιλογή του θρυλικού Κένι Νταλγκλίς και συμμετείχε μάλιστα σε 2 τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας!
Η γνώμη του Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 έχει βαρύνουσα σημασία για τα τεκταινόμενα στον Αγγλικό σύλλογο και συχνά τα ΜΜΕ της "Γηραιάς Αλβιώνας" επικοινωνούν μαζί του για δηλώσεις ή συνεντεύξεις.
Ο Νταμπίζας μίλησε στην εφημερίδα "Sun" σχετικά με τη νέα διοίκηση και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου που ξεκινά τυπικά από την 1η Ιανουαρίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Και οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ διαθέτουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Νιουκάσλ. Παίκτες υψηλού επιπέδου που δεν παίρνουν αρκετές ευκαιρίες θα μπορούσαν να καταγράψουν αρκετά λεπτά συμμετοχής στη σε προσωρινή βάση ή να δεσμευτούν με μια μακροπρόθεσμη συμφωνία σε έναν σύλλογο όπως η Νιουκάσλ. Αν το κλαμπ κάνει προσεκτικές κινήσεις, τότε μπορεί να κάνει καλές προσθήκες τον Ιανουάριο. Αυτή η μεταγραφική περίοδος -του Ιανουαρίου- είναι δύσκολη για κάθε ομάδα. Τότε είναι που μπορούν να κάνουν μόνο πρόσθετες κινήσεις, όχι μια γενική αναδιάρθρωση για τα επόμενα χρόνια. Η Νιουκάσλ πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις για να πετύχει τον κύριο στόχο, που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να χτίσει βάση τον Ιανουάριο, διότι κανείς δεν πουλάει τους καλύτερους παίκτες του στα μέσα της σεζόν. Ακόμα όμως κι αν το κάνουν, δεν θα έρθει φθηνά.
Ο σύλλογος πρέπει να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους ώστε να μπορεί σταδιακά να θέσει τα θεμέλια που θα τους επιτρέψει να γίνει πιο ανταγωνιστική. Αυτό που είναι σημαντικό για εμένα είναι το κίνητρο -των παικτών-. Σίγουρα το οικονομικό κίνητρο θα μπει στο παιχνίδι, αλλά αν αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που ένας ποδοσφαιριστής επιλέξει τη Νιουκάσλ, τότε δεν θα είναι η σωστή επιλογή. Για εμένα, η κατάλληλη νοοτροπία είναι σημαντική γιατί η Νιουκάσλ είναι ένας σύλλογος με έντονο, πιστό κοινό και οι παίκτες που δέχεται ιστορικά είναι αυτοί που ταυτίζονται και αφιερώνουν την ψυχή τους για την ομάδα. Αν ένας παίκτης έρθει μόνο για μερικά επιπλέον μηδενικά στο συμβόλαιό του, τότε αυτό δεν θα είναι υγιές και αυτό δεν θα ανεβάσει την ομάδα. Πρέπει να είναι ένας σημαντικός συνδυασμός ταλέντου, προσωπικότητας, κινήτρου και χαρακτήρα.
Τα στατιστικά σίγουρα δείχνουν ότι μια ομάδα που έχει κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι στους 19 αγώνες συνήθως υποβιβάζεται. Αλλά αυτή είναι μια ομάδα με εντελώς διαφορετική διοίκηση, εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα, με νέο προπονητή και ισχυρή δυναμική. Εάν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι προσεκτικές και ανεβάζουν τον πήχη στους πιο κρίσιμους τομείς, τότε η παραμονή δεν είναι αδύνατη».