Εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 21 χρόνια η Μπαρσελόνα

Ο αποκλεισμός της Μπαρσελόνα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2000-01, ήταν το γεγονός της χθεσινής βραδιάς.
Οι ελπίδες του Τσάβι και του Λαπόρτα, που δήλωναν πεπεισμένοι πως οι «Μπλαουγκράνα» μπορούσαν να φύγουν νικητές από το Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, δεν επιβεβαιώθηκαν.
Οι Βαυαροί νίκησαν με 3-0 και η Μπάρτσα θα συνεχίσει στο Γιουρόπα, όπου αποτελεί πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού, αν τελικώς οι «Ερυθρόλευκοι» παίξουν στα πλέι οφ.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μπενφίκα, που «καθάρισε» νωρίς-νωρίς τη νίκη (2-0) στο «Ντα Λουζ» απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, ενώ από τον 7ο όμιλο προκρίθηκαν στους «16» Λιλ και Σάλτσμπουργκ.
Από τον 8ο όμιλο η Γιουβέντους πέρασε πρώτη και η Τσέλσι δεύτερη, καθώς οι «Μπλε» ισοφαρίστηκαν στην Αγία Πετρούπολη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε 3-3 από τη Ζενίτ, με ένα εκπληκτικό σουτ του Οζντόεφ.
Δεν απομένει παρά ένα εισιτήριο, στον 6ο όμιλο, που θα πάει στην Αταλάντα ή τη Βιγιαρεάλ. Ο αγώνας της Τετάρτης στο Μπέργκαμο αναβλήθηκε λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και θα διεξαχθεί σήμερα, εφόσον καιρικές και γηπεδικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Οι Ιταλοί θέλουν μόνο νίκη για να προσπεράσουν πάνω στο νήμα το «Κίτρινο Υποβρύχιο», που με τη σειρά του «βολεύεται» και με την ισοπαλία.