Πάλεψε παλικαρίσια ο ΠΑΣ, σε ντέρμπι που καθήλωσε, αλλά τον σόκαρε στο 90' η ΑΕΚ

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στους "Ζωσιμάδες" ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ.
Παιχνίδι γεμάτο ένταση από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, όταν ο Περέα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μήτογλου και που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κράτησε καθηλωμένο τον κόσμο που το παρακολούθησε είτε στο γήπεδο είτε στις τηλεοπτικές οθόνες.
Μεγάλη κερδισμένη του παιχνιδιού ήταν η ΑΕΚ, που έφτασε στο τρίποντο (1-2) με ολική ανατροπή και με "χρυσή αλλαγή" του Γιαννίκη τον Σάχοφ που σόκαρε τον ΠΑΣ στο 90'.
Παιχνίδι με πολύ ωραίο ρυθμό το σημερινό, με τον ΠΑΣ να κερδίζει πέναλτι στα 17 περίπου δευτερόλεπτα, όταν ο Περέα ανατράπηκε από τον Μήτογλου. Το VAR ήλεγξε τη φάση και μετά από 4 λεπτά διαμαρτυριών από την ΑΕΚ τελικά ο Εραμούσπε εκτέλεσε εύστοχα, μη λαθεύοντας από την άσπρη βούλα για 4η φορά φέτος.
Η ΑΕΚ όμως είχε γρήγορη απάντηση στο γκολ του Εραμούσπε, αφού στο 9' ο Άμραμπατ με δυνατό μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.
Νέα μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ στο 15' με τον Μιλιντσεάνου να κάνει προβολή στη μικρή περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ! Φάση που θα μπορούσε να ξαναφέρει τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ, αλλά η ΑΕΚ απάντησε κι εκείνη με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, τη διπλή των Αραούχο και Τσούμπερ στο 18' με τον Λοντίγκιν να κάνει δύο απίθανες επεμβάσεις, ενώ στο 22' ο Λοντίγκιν έκανε μία ακόμη επέμβαση σε σουτ του Αραούχο.
Από το 25' και μετά η ΑΕΚ ανέβηκε πάνω από το μισό γήπεδο, πρέσαρε ασφυκτικά τον ΠΑΣ, δεν του επέτρεψε να αλλάζει εύκολα 2η πάσα, αλλά η καλή αμυντική τακτική του ΠΑΣ δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι ως το τέλος του ημιχρόνου.
Στο β' ημίχρονο το ματς ξεκινάει με την ΑΕΚ και πάλι στο προσκήνιο, αλλά όχι ιδιαίτερα απειλητική. Ωστόσο μετά το 60' και ως το 80' περίπου ο ΠΑΣ έχει ένα πολύ καλό 20λεπτο που ισορροπεί το ματς και απειλεί. Στο 66' και το 67' μάλιστα χάνονται δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Ο Μπρένερ αρχικά σουτάρει, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει στη γραμμή του τέρματός του, αν και είχε πολλά σώματα μπροστά του, ενώ στο 67' ο Λώλης περνάει μαγική κάθετη στον Περέα και τον βγάζει τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς, με το πλασέ του Κολομβιανού να βρίσκει στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού και να καταλήγει άουτ από την άλλη πλευρά! Κάπου εκεί ο παράγοντας τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο απ’ ό,τι φάνηκε.
Στα τελευταία 10 λεπτά ο Αργύρης Γιαννίκης τα έπαιξε όλα για όλα, έριξε μέσα ό,τι καλύτερο μπορούσε να φέρει από τον πάγκο και ο κ. Μεταξάς έβαλε ως απάντηση ένα τρίτο στόπερ σε περίπτωση που γίνονταν γεμίσματα. Η ΑΕΚ βρήκε φάσεις από το 85' ως το 90' με Σιμόες, Σάχοφ και τελικά τη λύση για τον "Δικέφαλο" έδωσε ο Σάχοφ μ’ ένα τρομερό σουτ στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν.
Το 1-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους που ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, για να μη χάσουν επαφή με την κορυφή.
Στα λεπτά των καθυστερήσεων ο Μορέιρα είχε ένα σουτ στο 94' σε σύγχυση στη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια του Σιμόες που ήταν λίγο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος. Και κάπου εκεί ήρθε η λύτρωση για τον ΑΕΚ με το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Μπρένερ (69' Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Σνάιντερ (83' Παντελάκης) – Μιλιντσεάνου (46' Λώλης), Περέα.
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-3-3): Στάνκοβιτς – Μισελέν (80' Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (60' Ανσαριφάρντ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (80' Σάκχοφ), Τσούμπερ (69' Γκαρσία) – Αραούχο.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr