Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την οικογένεια του Γιάννη Τάτση

Ο Γιάννης Τάτσης προέρχεται από μία αμειγώς αθλητική οικογένεια.
Ο ίδιος, εμβληματικός αρχηγός και σημαία του ΠΑΣ Γιάννινα, με καριέρα επίσης, μεταξύ άλλων, στον Απόλλωνα Σμύρνης, την Καλλιθέα και την Καβάλα. Πλέον ασχολείται με την προπονητική, όντας τεχνικός του Ηροδότου στην Σούπερ Λιγκ 2, ενώ πιό πριν εργάστηκε στους μικρούς του ΠΑΣ, στον ΑΟ Τυμπακίου, στον Εργοτέλη, στον Κισσαμικό, στον Πλατανιά, στην Καλλιθέα και στην ΑΕΛ.
Ο Πέτρος και η Στέλλα Τάτση απέκτησαν 6 παιδιά και όλα ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό. Άλλωστε ο πατέρας της οικογένειας ήταν αθλητής του στίβου (σφαίρα, σφύρα, δίσκος).
Το πρώτο παιδί της οικογένειας γεννήθηκε το 1971 και η αρσιβαρίστρια Μαρία. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και του 2004. Αθλήτρια του Σπάρτακου Ιωαννίνων, έχοντας κατακτήσει 6 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε Παγκόσμια.
Το δεύτερο παιδί είναι ο Γιάννης, γεννημένος το 1972, ενώ τρίτη είναι η Χριστίνα που γεννήθηκε το 1974. Ήταν αθλήτρια του ΑΓΣ Ιωαννίνων και ασχολήθηκε με τις ρίψεις σφαίρας και δίσκου.
Τέταρτος είναι ο Νικόλαος που γεννήθηκε το 1975 και έπαιξε ποδόσφαιρο στο τοπικό Ιωαννίνων.
Πέμπτη στη σειρά είναι η Λαμπρινή που γεννήθηκε το 1977 και ασχολήθηκε με την άρση βαρών. Αθλήτρια επίσης του Σπάρτακου Ιωαννίνων με διεθνείς επιτυχίες.
Έκτος είναι ο Αλέκος, γεννημένος το 1979. Πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Προοδευτικής, ασχολείται πλέον με την προπονητική.
Τον Δεκέμβριο του 2003, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, κάλεσε την οικογένεια Τάτση, για να βραβευτεί στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων του συνδέσμου, σε μία λαμπρή τελετή στην Αθήνα.
Ο Πέτρος Τάτσης και η Στέλλα Τάτση, παρέλαβαν το βραβείο «Κοινωνικής Προσφοράς» για το γεγονός πως και τα έξι παιδιά τους, ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ένα βραβείο που παρέλαβαν από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, που ήταν επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση και ακούγοντας την θεματολογία κατά τον πρόλογο στην τελετή, εξέφρασε την επιθυμία του να βραβεύσει εκείνος, την οικογένεια του Γιάννη Τάτση, όπως και έγινε!
Ο ΠΣΑΤ, στα πρόσωπα του Πέτρου και της Στέλλας Τάτση, τίμησε την Ελληνική οικογένεια και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάδειξη πρωταθλητών, βοηθώντας έτσι στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος!