Κύπελλο Ελλάδος: Εύκολο απόγευμα η Ξάνθη

Παίκτης παλιάς… κοπής και ποιοτικός ο Μπεσάρτ Ιμπραΐμι. Σκόραρε δύο φορές στο παιχνίδι του Κυπέλλου στην Άρτα και η Ξάνθη "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη – πρόκριση για την Δ Φάση.
Ένα σημαντικό αποτέλεσμα και για την αυτοπεποίθηση της ομάδας που βλέπει το φετινό της ξεκίνημα να είναι ιδανικό, παρουσιάζοντας ένα σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου επίσημου αγώνα της.
Ο Χάιμε Μονρόι στην δική του «πρώτη» στον πάγκο του ΑΟΞ επέλεξε ένα «λογικό» 4-1-2-3. Ο Ίτσο κάτω από τα δοκάρια, οι Ουνγιαλίδης – Δεληγιαννίδης αριστερά και δεξιά στην 4άδα της άμυνας με στόπερ τους Μιχαήλ και Μπάτζιο.
Αμυντικός μέσος ο Τάσος Παπάζογλου που την Παρασκευή μπήκε στα 33 του χρόνια με τους Θυμιάνη και Βιθέντε Γκόμεζ στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Δεξιά ο Μονρόζ και αριστερά ο Πλατέλλας μεσοεπιθετικά ενώ στην κορυφή ήταν ο Ιμπραΐμι.
Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά όμως στο 15' ο Ιμπραΐμι με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1. Η ξανθιώτικη ομάδα δεν απειλήθηκε άμεσα από τους γηπεδούχους και στην επόμενη στιγμή της στο 37' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πλατέλλα, πριν ο Ιμπραΐμι σημειώσει το δεύτερο γκολ του (0-2) στο 42' με πανομοιότυπο τελείωμα, αλλά αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΟΞ έκανε δύο αλλαγές με τους Φαζό – Τζανακάκη να παίρνουν τις θέσεις των Δεληγιαννίδη (είχε κίτρινη) – Ουνγιαλίδη με τον Μόνροι να αλλάζει και το σχήμα του.
Θυμιάνης και Μιχαήλ είχαν τις επόμενες χαμένες ευκαιρίες για τον ΑΟΞ που η 3η του αλλαγή ήταν στο 59' με τον Γκινσάρι να παίρνει τη θέση του Θυμιάνη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να γυρίσουν την κατάσταση, κάτι που ήταν όλο και πιο εμφανές, όσο περνούσε ο χρόνος.
Στο 61' ο Γκινσάρι απείλησε με κεφαλιά χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα σε ένα β' μέρος όπου ο ΑΟΞ διαχειρίζονταν σχετικά εύκολα το υπέρ του σκορ. ΠΗΓΗ: xanthi-sport.gr