Νταμπίζας: «Παροιμιώδης ο Περέα, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να το είχε προβλέψει»

Στην εξαιρετική απόδοση του Χουάν Χοσέ Περέα, στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό, στάθηκε περισσότερο στην ανάλυσή του στην εκπομπή του Open, ο Νίκος Νταμπίζας.

Ο βετεράνος μπακ της Νιουκάσλ και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, είπε:

«Σημείο κλειδί στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα η ατομική ικανότητα του Περέα. Είναι ένα παιδί που έχει δείξει ότι σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, αυτό είναι το πιό δυνατό του σημείο. Βάζει πλάτη τον Σάρλια στα ίσια, τον ξεπερνάει και δημιουργεί πάρα πολύ προϋπόθεση για γκολ στον Κόντε ο οποίος τραυματίζεται. Η ταχύτητά του η ανθεκτικότητά του και ο δυναμισμός του είναι παροιμιώδεις. Βλέπουμε πόσο εκτός βγάζει τον Βέλεθ που είναι ένας αμυντικός που έχει δυναμισμό στο παιχνίδι του.
Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ έχει τρέξει αδιάκοπα, είναι σέντερ φορ, έχει γυρίσει, έχει κάνει τάκλιν, κόβει την μπάλα και ξαναβγαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην επίθεση. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Από δική του προσπάθεια ήρθε και το γκολ».
 
Επίσης σε άλλο σημείο της εκπομπής μιλώντας για τον Κολομβιανό επιθετικό είπε:
«Ο Περέα αξιολογήθηκε στον Παναθηναϊκό ότι έπρεπε να φύγει και να βρει χρόνο συμμετοχής αλλού. Είναι μια πάρα πολύ συνηθισμένη ιστορία, πως ποδοσφαιριστές που φεύγουν από ομάδα ως "αποτυχημένοι", όταν παίξουν ξανά αντίπαλοί τους να δίνουν κάτι παραπάνω από το 100%. Η γενικότερη παρουσία του, όλα αυτά που έβγαλε, ο δυναμισμός του, το πάθος του, ήταν ένα πάρα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα». 
 
Τέλος, μιλώντας από την προσωπική του εμπειρία, όταν το 2004 έφυγε από την Νιουκάσλ και πήγε στην Λέστερ, ο Ρόμπσον είχε βάλει όρο να μην παίξει με την νέα του ομάδα απέναντι στην παλιά, είπε:
«Θα έπρεπε από τον Παναθηναϊκό να είχε υπάρξει μια πρόβλεψη».