Η Μπάρτσα το Trofeo Joan Gamper

Στον απόηχο της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρσελόνα επικράτησε 3-0 της Γιουβέντους και κατέκτησε το τρόπαιο του τουρνουά Trofeo Joan Gamper στη Βαρκελώνη.
Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, με τον Ντεπάι να νικά τον Σέζνι με κοντινό σουτ μετά από μπαλιά του Ντεμίρ στο 3ο λεπτό.
Το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ήρθε στο 57', χάρη σε καρφωτή κεφαλιά του Μπρέθγουεϊτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ολλανδού από δεξιά.
Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις, με τον Πουτζ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με πανέμορφο σουτ.
Κάπως έτσι, οι «Μπλαουγκράνα» μπήκαν ουσιαστικά με το δεξί στη δύσκολη, μετά Μέσι εποχή, κατακτώντας παράλληλα το τρόπαιο για ένατη συνεχόμενη φορά. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μάλιστα γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της Μπάρτσα, που φώναξαν ρυθμικά το όνομά του στο 10ο λεπτό.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπαρσελόνα (Ρ. Κούμαν): Νέτο, Πικέ, Άλμπα (71' Μπαλντέ), Ρομπέρτο (71' Πουτζ), Αραούχο (62' Ουμτιτί), Ντεστ (62' Έμερσον), Μπούσκετς, Γκριεζμάν (78' Κογιάδο), Μπρέθγουεϊτ (78' Μανάι), Ντεπάι, Ντεμίρ (62' Γκονζάλες).

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Σέζνι (46' Περίν), Σάντρο (46' Πελεγκρίνι), Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι (61' Μπονούτσι), Ντε Λιχτ (61' Κιελίνι), Κουαδράδο (46' ΜακΚένι), Ράμσεϊ (46' Κιέζα), Μπεντανκούρ (46' Ντανίλο), Ρονάλντο (46' Κουλουσέφσκι), Μοράτα (61' Μάρκες), Μπερναρντέσκι (61' Ρανόκια). Απόδοση από Σπορ FM